Selecteer een pagina

Nederlanders zijn vaak niet op de hoogte welke voedingsmiddelen wel of niet goed voor je zijn en dus hoe ze een gezonde maaltijd moeten samenstellen. Het Voedingscentrum schakelde het analist GfK in om een onderzoek te doen naar hoe goed Nederlanders op de hoogte zijn van wat wel en niet onder een gezonde leefstijl valt.

Aan deze studie deden in totaal 1046 deelnemers boven de 18 mee. Eén op de drie deelnemers gaf aan de onderzoekers toe dat zij niet altijd 100% zeker zijn dat hun leefwijze nu echt gezond is. Vooral de jongere deelnemers (tot een jaar of 29) schijnen hier problemen mee te hebben. Bijna één op de twee deelnemers uit deze leeftijdscategorie twijfelt vaak of zij nu wel of niet een gezonde leefstijl erop na houden wanneer zij met deze vraag geconfronteerd worden.

Toch besteden Nederlanders veel tijd aan het verbeteren van hun leefgewoontes. Eén op de twee jongeren doet wekelijks onderzoek naar voedingsmiddelen. Zij willen weten of hetgeen dat zij eten daadwerkelijk gezond is of zijn op zoek naar ideeën om hun huidige dieet gezonder te maken. Ook wordt er wekelijks gezocht naar nieuwe recepten.

Gezond eten is bij jongeren ook vaak het gesprek van de dag. Er wordt niet alleen over gezond eten gesproken met familieleden maar ook met collega’s, studiegenoten en vrienden. Nederlanders uit andere leeftijdscategorieën praten minder vaak over gezond eten.

Naar aanleiding van het onderzoek is het Voedingscentrum nu begonnen met een nieuwe campagne met de slogan “De waarheid op tafel“. De idee van deze campagne is om Nederlanders aan te wakkeren om kritischer te staan tegenover hetgeen wat zij eten.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x