Weten Nederlanders wat gezonde voeding is?

Nederlanders zijn vaak niet op de hoogte welke voedingsmiddelen wel of niet goed voor je zijn en dus hoe ze een gezonde maaltijd moeten samenstellen. Het Voedingscentrum schakelde het analist GfK in om een onderzoek te doen naar hoe goed Nederlanders op de hoogte zijn van wat wel en niet onder een gezonde leefstijl valt.

Aan deze studie deden in totaal 1046 deelnemers boven de 18 mee. Eén op de drie deelnemers gaf aan de onderzoekers toe dat zij niet altijd 100% zeker zijn dat hun leefwijze nu echt gezond is. Vooral de jongere deelnemers (tot een jaar of 29) schijnen hier problemen mee te hebben. Bijna één op de twee deelnemers uit deze leeftijdscategorie twijfelt vaak of zij nu wel of niet een gezonde leefstijl erop na houden wanneer zij met deze vraag geconfronteerd worden.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Toch besteden Nederlanders veel tijd aan het verbeteren van hun leefgewoontes. Eén op de twee jongeren doet wekelijks onderzoek naar voedingsmiddelen. Zij willen weten of hetgeen dat zij eten daadwerkelijk gezond is of zijn op zoek naar ideeën om hun huidige dieet gezonder te maken. Ook wordt er wekelijks gezocht naar nieuwe recepten.

Gezond eten is bij jongeren ook vaak het gesprek van de dag. Er wordt niet alleen over gezond eten gesproken met familieleden maar ook met collega’s, studiegenoten en vrienden. Nederlanders uit andere leeftijdscategorieën praten minder vaak over gezond eten.

Naar aanleiding van het onderzoek is het Voedingscentrum nu begonnen met een nieuwe campagne met de slogan “De waarheid op tafel“. De idee van deze campagne is om Nederlanders aan te wakkeren om kritischer te staan tegenover hetgeen wat zij eten.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply