Selecteer een pagina

Gezond eten en een gezonde lifestyle is belangrijk voor talloze redenen. Je voelt je al snel lekkerder in je vel als je niet te veel, maar ook niet te weinig eet. Door te veel te eten en de verkeerde keuzes te maken, zul je je op lange termijn steeds minder goed in je vel gaan voelen. Depressies worden dan ook vaak gekoppeld aan onder andere een ongezonde levensstijl. Een nieuw onderzoek door een universiteit uit Finland bevestigt deze gedachte nogmaals.

De onderzoekers stelden als doel voor het onderzoek het bewijzen dat gezonde lifestyle niet alleen een depressie verhelpt, maar ook voorkomt. Vandaag de dag worden steeds meer mensen in de Westerse wereld gediagnosticeerd met een depressie. Het is dan ook waarschijnlijk geen toeval dat we in de Westerse wereld steeds slechter eten.

Voor het onderzoek hebben de promotiestudenten 2.000 mannelijke deelnemers in de leeftijdscategorie 13 – 20 gevolgd. Zoals verwacht, was het percentage mannen met verschijnselen van een depressie het laagst bij de groep die zich elke dag aan een gebalanceerd dieet hield.

De onderzoekers hebben ook een aantal andere verbanden waargenomen. Zo toonden deelnemers die een groter aantal foliumzuur (vitamine B9) binnenkregen minder verschijnselen van een depressie. Deze stof komt voornamelijk voor in groenten als spinazie, spruitjes en broccoli. Koffie drinken heeft volgens het onderzoeksteam ook een positieve invloed op het afwenden van een depressie.

Het onderzoeksteam verrichtte naast dit onderzoek ook nog een tweede onderzoek. Aan dit onderzoek deden 140 deelnemers, zowel mannen als vrouwen, mee. De deelnemers werd gevraagd om hun levensstijl meerdere malen drastisch aan te passen. Bij het toepassen van een gezonde lifestyle verdwenen de depressie verschijnselen naar mate de deelnemers gewicht verloren. Bij het toepassen van een ongezonde lifestyle met veel junkfood, geraffineerde suikers en voorbewerkt vlees kwamen de depressie verschijnselen terug.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x