Voel je beter door gezond te eten klinisch bewezen

Gezond eten en een gezonde lifestyle is belangrijk voor talloze redenen. Je voelt je al snel lekkerder in je vel als je niet te veel, maar ook niet te weinig eet. Door te veel te eten en de verkeerde keuzes te maken, zul je je op lange termijn steeds minder goed in je vel gaan voelen. Depressies worden dan ook vaak gekoppeld aan onder andere een ongezonde levensstijl. Een nieuw onderzoek door een universiteit uit Finland bevestigt deze gedachte nogmaals.

De onderzoekers stelden als doel voor het onderzoek het bewijzen dat gezonde lifestyle niet alleen een depressie verhelpt, maar ook voorkomt. Vandaag de dag worden steeds meer mensen in de Westerse wereld gediagnosticeerd met een depressie. Het is dan ook waarschijnlijk geen toeval dat we in de Westerse wereld steeds slechter eten.

Voor het onderzoek hebben de promotiestudenten 2.000 mannelijke deelnemers in de leeftijdscategorie 13 – 20 gevolgd. Zoals verwacht, was het percentage mannen met verschijnselen van een depressie het laagst bij de groep die zich elke dag aan een gebalanceerd dieet hield.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


De onderzoekers hebben ook een aantal andere verbanden waargenomen. Zo toonden deelnemers die een groter aantal foliumzuur (vitamine B9) binnenkregen minder verschijnselen van een depressie. Deze stof komt voornamelijk voor in groenten als spinazie, spruitjes en broccoli. Koffie drinken heeft volgens het onderzoeksteam ook een positieve invloed op het afwenden van een depressie.

Het onderzoeksteam verrichtte naast dit onderzoek ook nog een tweede onderzoek. Aan dit onderzoek deden 140 deelnemers, zowel mannen als vrouwen, mee. De deelnemers werd gevraagd om hun levensstijl meerdere malen drastisch aan te passen. Bij het toepassen van een gezonde lifestyle verdwenen de depressie verschijnselen naar mate de deelnemers gewicht verloren. Bij het toepassen van een ongezonde lifestyle met veel junkfood, geraffineerde suikers en voorbewerkt vlees kwamen de depressie verschijnselen terug.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply