Waarom jij walnoten moet toevoegen aan jouw dieet

Staan er al op jouw boodschappenlijstje walnoten? Nee? Dan is het een goed idee om vanaf vandaag walnoten toe te voegen aan jouw wekelijkse boodschappenlijstje. Walnoten blijken namelijk bestanddelen te bevatten die positieve effecten hebben op de gezondheid van mensen, met name degenen een verhoogde bloeddruk.

Deze waarnemingen kwamen onlangs aan het licht dankzij een studie van het Amerikaanse Yale-Griffin onderzoekscentrum. De onderzoekers volgden een groep van 46 volwassenen Amerikanen met een pondje meer (lees: een BMI van boven de 25) en een bovengemiddelde taille. Deze eigenschappen zorgen namelijk voor een grotere kans op suikerziekte en hart- en vaatziektes.

De deelnemers aan het onderzoek werden opgedeeld in twee groepen. Eén van de groepen bleef tijdens het onderzoek hun gebruikelijke dieet volgen terwijl de andere groep aan hun gebruikelijke dieet 56 gram walnoten met dop toevoegde. Deze laatste groep bleek aan het eind van het onderzoek gezonder te zijn dan de eerste groep. De deelnemers van deze groep zagen ook een verbetering in hun bloeddruk.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Maar waarom zagen de deelnemers die iedere dag naast hun gebruikelijke dieet walnoten innamen een verbetering in hun gezondheid en bloeddruk? De bestanddelen in walnoten zorgen voor een verbeterde endotheelfunctie. Deze functie is belangrijk voor de opbouw van de binnenkant van bloedvaten en de elasticiteit van deze wanden.

En ondanks het feit dat walnoten behoorlijk veel calorieën bevatten, wegen de deelnemers die de walnoten aten uiteindelijk niet meer dan de deelnemers die geen walnoten aten. Dit heeft volgens de onderzoekers te maken met het feit dat voedsel met veel voedingsstoffen ervoor zorgen dat je sneller vol zit en dus minder andere dingen gaat eten. Daarnaast geniet je van alle positieve effecten van de extra voedingsstoffen die je binnenkrijgt.

Noten kopen?

Gezondbezig heeft eens diverse notenaanbieders op een rijtje gezet en vond de beste prijs/ kwaliteitverhouding bij Allenoten.nl

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply