Selecteer een pagina

Het crash dieet is een dieet dat veel mensen gebruiken om veel gewicht te verliezen in korte tijd. Het crash dieet is, zoals de naam al zegt, bedoeld om een crash te veroorzaken qua voeding. Dit houdt dus in dat er veel minder voeding gegeten zal worden. Het crash dieet is een methode om heel erg snel af te vallen in korte tijd. Je kan in één week vele kilo’s afvallen door (te) weinig te eten. Omdat je te weinig voedingsmiddelen tot je neemt richt je lichaam zich tot haar vetreserves en verbrandt deze.

Verschillende soorten crash dieet

Het crash dieet bestaat in verschillende vormen, waaronder het soepdieet, het yoghurtdieet, het ziekenhuisdieet en soms ook het eiwitdieet. Het hangt er volledig van af van wat voor soort voeding jij houdt om te zien welke soort crash dieet bij jou zal passen. Lees je dus goed in voordat je een soort crash dieet kiest, omdat dit er juist voor gaat zorgen dat jij veel kilo’s gaat kwijtraken in korte tijd, waardoor jij zoveel sneller jouw streefgewicht gaat bereiken. Let hier echter wel bij op dat je dit niet overdrijft, omdat je anders in serieuze gezondheidsproblemen kunt komen.

Voordelen van een crash dieet

Het enige voordeel van dit dieet is dat je snel kan afvallen, alhoewel het vaak niet blijvend is. Als je echt een geval van nood hebt, bijvoorbeeld een bruiloft en je past niet meer in je jurk, dan kan het een toepasselijke methode zijn. In alle andere gevallen is het eigenlijk bijna altijd beter om voor een gezonder dieet te kiezen.

De nadelen van het crash dieet

Omdat je bij dit dieet te weinig voedingsstoffen tot je neemt kun je last krijgen van vermoeidheid of hoofdpijn. Zoals je instinctief waarschijnlijk al zult aanvoelen is te weinig eten niet goed voor je lichaam. Ook kan je spieren verliezen, dit is vooral voor sporters niet wenselijk.
Daarnaast kom je vaak het verloren gewicht weer zeer snel aan, het zogenaamde jojo-effect. Overleg zo’n dieet eerst met je huisarts, voordat je er aan begint.

Crash dieet volhouden

Als je eenmaal een soort crash dieet gekozen hebt, dan moet je er ook rekening mee houden dat je dit voor enkele weken vol moet gaan houden. Dit houdt dus ook in dat je veel meer kilo’s zal gaan verliezen, maar betekent ook dat je de komende weken een nogal eenzijdig voedingspatroon hebt. Dit is niet voor iedereen bedoeld, omdat sommige mensen veel meer houden van een gevarieerd voedingspatroon. Heb jij dit liever ook, dan is het crash dieet niets voor jou. Houd je echter erg van soep of yoghurt, dan zouden de soorten crash dieet juist wel weer iets voor jou kunnen zijn. Het hangt dus volledig van jouw smaak af.

Vijf kilo verliezen in drie weken

Wist je dat: je met een crash dieet tot wel vijf kilo kunt verliezen binnen drie weken? Het is dan ook een zeer goed dieet voor eenieder die graag veel gewicht wil verliezen in korte tijd. Hierdoor is het mogelijk om veel beter eruit te gaan zien in korte tijd. Je zult ook merken dat jouw lichaamsvet veel minder wordt gedurende de volgtijd van dit dieet. Ook merk je dat jij veel energieker zult zijn, omdat jij veel minder kilo’s aan jouw lichaam hebt. Houd er dus ook rekening mee dat je deze energie kwijt moet kunnen. Doe dit in de vorm van veel sporten, omdat dit ook nog eens gaat helpen bij het verbranden van veel meer lichaamsvet. Het is dus slim om deze combinatie te maken, omdat dit erg veel gewichtsverlies op gaat leveren. Zo behaal jij jouw streefgewicht veel sneller.

Niet uitstellen

Mocht je een keuze gemaakt hebben qua crash dieet, dan is het handig om hier gelijk me te beginnen. Begin allereerst met het inkopen van voeding die je nodig zult hebben om de maaltijden te maken die bij het dieet horen. Hierbij is het belangrijk dat je een boodschappenlijstje maakt. Het maken van een boodschappenlijstje maakt de kans dat jij afwijkt naar andere voeding namelijk veel kleiner. Zo beperk je de kans dus dat jij wellicht uitwijkt naar andere en ongezonde voeding en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ga dan ook uit van het boodschappenlijstje. Kijk welke soorten voeding je nodig hebt voor het dieet en gebruik de recepten die het dieet voorschrijft. Zo zul je uiteindelijke zeer goede resultaten behalen met het crash dieet.

Alternatief voor crash dieet?

Er zijn vele (gezonde) alternatieven voor het crash dieet. Kijk eens naar het Killerbody dieet, hiermee verlies je gewicht op een gezonde manier en tone je ook je lichaam mooi!

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x