Selecteer een pagina

We zijn de feestdagen weer net gepaseerd. Van Sinterklaas tot Kerstmis en Oud en Nieuw. Het is dan ook dat veel Nederlanders als goed voornemen hebben om het gewicht dat de laatste maand van het jaar is aangekomen weer kwijt te raken.Het zal echter lastig worden om deze extra pondjes kwijt te raken…

In ieder geval, dat stellen onderzoekers van de Technische Universiteit in Texas. Als je denkt dat je met een aantal weken hard trainen in december dat buikje kunt voorkomen, zul je bedrogen uitkomen.

Aan het onderzoek deden zo’n vijftig mannen en honderd vrouwen van verschillende leeftijden mee. Vanaf Thanksgiving (een populaire feestdag in de Verenigde Staten dat  eind november plaatsvindt) tot Oud en Nieuw werden de deelnemers op de voet gevolgd. De helft van de kandidaten waren sportfanaten terwijl de andere helft juist vrij passief waren.

Voor het start van het onderzoek en na het einde van de feestmaand werden bij alle deelnemers de BMI, de bloeddruk en het vetpercentage van de deelnemers opgemeten. Wat bleek? In alle gevallen nam het gewicht van de deelnemers toe. De mannen werden gemiddeld 1 kilo zwaarder terwijl de vrouwen met gemiddeld een halve kilo iets minder aankwamen.

Er bleek echter uit de resultaten van de studie dat er geen verschil zit tussen de fanatieke sporters en de niet-sporters qua gewichtsverlies. Beide groepen kwamen ongeveer evenveel gewicht aan wat opmerkelijk is. De onderzoekers hebben meerdere verklaringen voor het feit. Zo kan het zijn dat simpelweg te weinig deelnemers hebben meegedaan aan het onderzoek.

Een andere verklaring is het feit dat je om te kunnen sporten meer energie nodig hebt waardoor deze groep simpelweg meer is gaan eten. Tijdens de decembermaand is het lastig om te ontsnappen aan de vele lekkernijen die worden aangeboden.

Overigens hadden de sporters wel een ander voordeel boven de passievere groep. In het geval van de sporters bleek de bloeddruk lager te liggen dan bij de groep die nauwelijks tot nooit aan sport deed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x