Selecteer een pagina

Dolblij ben je met de geboorte van je baby. Maanden heb je hiernaar toegeleefd en daar is ze dan eindelijk… Maar in de periode van de zwangerschap heb je ook voor twee gegeten! Het zwangerschapsbuikje verraadt het al. Je wist heus wel dat je dit als excuus gebruikte; stiekem at je toch teveel dan goed voor je was. “Maar ach, ik raak dat straks heus wel kwijt”, dacht je. Nu na een aantal weken blijk je nog steeds niet dat hippe jurkje van voor de zwangerschap te passen. Ook de andere kleren pas je niet. Je bent duidelijk flink wat kilo’s aangekomen! Hoe kun je zo snel mogelijk afvallen na een bevalling?

Neem 8 weken de tijd

Om te kunnen afvallen na je bevalling moet je geduld hebben. Het duurt ongeveer acht weken voordat je weer je energie terug hebt en na zo’n zes maanden voel jij je weer helemaal de oude. Het is in deze periode heel belangrijk om gezond te eten. Dit komt, als je borstvoeding geeft, je baby ten goede. Drink veel water en neem juist iets meer calorieën tot je dan normaal is. Je kunt denken aan plus minus 2000 kcal per dag.

Diëten?

Ben je net bevallen? Dan heeft je lichaam veel tijd nodig om weer terug te komen op het oude ‘niveau’. Je hebt 9 maanden lang moeten zorgen voor niet alleen jezelf, maar ook voor je kindje. Als je nu ook nog eens een streng dieet gaat volgen om zodoende je overtollige kilo’s kwijt te raken, dan werkt dat niet mee aan een volledig herstel van je vermoeide lichaam. Eet voldoende eiwitten in de vorm van eieren, noten of vis. Het kan geen kwaad om extra vezels te nemen. Dit kan in de ochtend met bijvoorbeeld havermout door de yoghurt heen, met een vleugje kaneelpoeder. Dit laatste werkt herstellend en de havermout zorgt voor een goede werking van de darmen.

Zwangerschap en beweging

Vooral de eerste dagen na een bevalling kunnen veel vrouwen niet de energie opbrengen om veel te bewegen. Geen wonder ook. Maar toch is het belangrijk om zo snel mogelijk weer te beginnen met bewegen. Je conditie komt dan langzaamaan terug op het oude niveau. Ga je na zo’n acht weken proberen af te vallen, dan kun je dit direct volop ondersteunen door erbij te gaan bewegen of sporten. Beweging is na de zwangerschap dus een prima investering voor de toekomst!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x