Weinig bewegen en overgewicht kan leiden tot een slecht gehoor

Weinig bewegen en overgewicht kan volgens onderzoekers leiden tot een slecht gehoor. Een team van onderzoekers hebben in opdracht van het Brigham en Women’s ziekenhuis in de Verenigde Staten een correlatie gevonden tussen overgewicht en gehoor.

Het team onderzocht de geregistreerde medische gegevens van meer dan 60.000 vrouwen. In totaal zijn voor het onderzoek de medische gegevens van twintig jaar gebruikt om zo een nauwkeurig beeld te krijgen en mogelijke verbanden te kunnen ontdekken.

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwelijke patiënten met een BMI tussen 30-34 een grotere kans hebben op gehoorverlies. Uit de gegevens blijkt dat deze kans zo’n 17% hoger ligt. In het geval van een BMI van 40 of hoger, is deze kans zelfs 40% hoger. Dit in tegenstelling tot vrouwelijke patiënten met een BMI van 25 of lager.

Maar de onderzoekers hebben naar meer dan alleen BMI gekeken. Ook vrouwen met een grotere taille hebben een grotere kans op gehoorverlies. De kans ligt ongeveer 11% hoger in het geval van een taille van tussen de 80-88 cm. In het geval van een taille van 88 cm of groter ligt de kans op 27%.

Aan de andere kant blijkt uit de gegevens dat je met bewegen de kans aanzienlijk kunt verlagen. Patiënten die twee uur per week of vaker een wandeling maakte of aan een andere sport deden, liepen minder snel gehoorverlies op.Opti omega 3

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopenFitchef Turbo

Fitchef Turbo speelt in op de wens van veel mensen om snel gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan. Prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef TurboBy | 2013-12-05T11:16:07+00:00 05 december 2013|Gezondheidsnieuws|0 Comments

Leave A Comment

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com