Selecteer een pagina

Walnoten bevatten beschermende vetten die de bloedvaten en het hart soepel en gezond houden. Een dagelijkse dosis van 30 gram per persoon wordt aanbevolen. Goed gedroogde noten zijn maandenlang houdbaar.

Zijn walnoten gezonder dan olijfolie?

Hoewel olijfolie ontegensprekelijk een positief effect heeft op het cholesterolgehalte van patiënten, zorgen de vergelijkbare omega 3-vetzuren in walnoten voor meer elastische en flexibele aders.
Bij verse (of natte) walnoten moet het velletje gemakkelijk van de noot loslaten en moet het tussenschot enigszins bruin geworden zijn. Het vochtgehalte van verse hele walnoten moet van nature 20% of meer zijn.
Bij gedroogde walnoten moet het tussenschot droog en breekbaar zijn. Het vochtgehalte van droge walnoten mag niet hoger zijn dan 12% voor de hele walnoot en 8% voor de noot zelf.

Feiten over walnoten

Mensen die regelmatig noten eten, ervaren een opmerkelijke daling van hun risico op hartaandoeningen, diabetes, kanker en tal van andere ziektes.
Een recente studie heeft aangetoond dat een dieet met walnoten het LDL-cholesterolgehalte (slechte cholesterol) met 10% kan verlagen en het goede cholesterolgehalte positief kan beînvloeden. Daarnaast zijn walnoten waarschijnlijk effectief tegen diabetes type 2.

Het voordeel van walnoten eten is dat het een gemakkelijke manier is om onverzadigde vetzuren vetzuren in te passen in een dieet. Ze worden door veel mensen gezien als een snack. Dus waar wacht je nog op? Ga walnoten kopen!

Tip: Walnotenolie is heel erg aangenaam van smaak en vol met gezonde eigenschappen. Walnotenolie is redelijk prijzig, maar een scheutje walnootolie kan lekker zijn in broodrecepten of als saladedressing garandeert een verrukkelijke smaak.

Lees ook over:

Hazelnoten

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x