Selecteer een pagina

walnoten
Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat het eten van zeven walnoten per dag een zeer positief effect kan hebben op je gezondheid. Walnoten bevatten namelijk heel veel antioxidanten. Antioxidanten houden de vrije radicalen, die onze lichaamscellen kunnen beschadigen en zelfs ziekten veroorzaken, in toom en voorkomen dat de vrije radicalen ziektes kunnen veroorzaken.
Naast walnoten, bevatten ook cashew noten, pecan noten en hazelnoten antioxidanten, maar deze halen het bij lange na niet bij de walnoot. Deze bevat bijna twee keer zoveel als
Net als alle andere noten bevatten walnoten bovendien ook veel gezonde eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Voor veel mensen zijn de vetten in noten een reden om weinig of geen noten te eten. Dit is echter onterecht. Noten bevatten met name verzadigde vetten en zijn dus geen ‘dikmakers’.
Uit eerder onderzoek kwam al naar voren dat het eten van noten ook goed is voor de hersenen. De genoemde antioxidanten gaan beschadiging van van het DNA van de hersencellen tegen. Nog een ander onderzoek toonde aan dat een dieet waarbij slechts 2 procent uit noten bestond tekenen van veroudering tegenging.
Kortom, reden genoeg om morgen bij de supermarkt een zakje walnoten mee te nemen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x