Gematigd snoepen tijdens dieet niet verkeerd

snoepen tijdens dieet

Onderzoek laat zien dat je tijdens het lijnen je toch aan je behoefte aan snoep en chocolade kan voldoen, als je het maar met mate doet. De resultaten van het onderzoek waren opvallend; proefpersonen die dol waren op snoep en chocolade hadden over het algemeen een smallere taille, een lager gewicht en een lagere BMI. Daarnaast hadden de proefpersonen die dol waren op snoep in vergelijking met de proefpersonen die niet van zoetigheid hielden 14% minder kans op een verhoogde bloeddruk en hadden ze een kleinere kans op hartziekten en beroertes.
Dit houdt echter niet in dat snoepers gewoon hun gang kunnen gaan. Als je af wilt vallen helpt snoep daar niet bij. Het onderzoek toont alleen aan dat matig snoepen goed samengaat met een gezond dieet.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Het onderzoek is uitgevoerd onder 15.000 volwassen Amerikaanse mensen. Factoren waarop gelet werd waren het gewicht, de bloeddruk en hart- en vaatziekten van de proefpersonen. Daarnaast werd er gekeken naar de inname van het aantal calorieën, het soort voedsel en de hoeveelheid snoep die gegeten werd (waaronder ook chocolade). Het onderzoek laat zien dat er geen direct vernband is tussen (met mate) snoepen en een hoger gewicht of BMI. Mensen die graag snoepen blijken de inname van het aantal calorieën in

Snoep en chocolade kunnen zorgen voor gevoelens van vreugde en geluk bij mensen. Als je matig snoept en daarnaast gewoon gezond eet en voldoende beweegt, kan het deel uitmaken van een gezonde en gelukkige levensstijl.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply