Selecteer een pagina

Om gewicht te verliezen, kun je veel verschillende methodes toepassen. Er zijn veel verschillende diëten, speciale middelen en allerlei apparaten die helpen bij het verliezen van gewicht. Helaas werken die genoemde producten niet bij iedereen, waardoor het lastig is in te schatten of dit ook voor jou zal gaan werken. Er is echter wel een methode die altijd werkt, namelijk gezond afvallen.

Wat is gezond afvallen?

Met gezond afvallen wordt bedoeld dat er een gezond voedingspatroon opgezet wordt, die de verbranding van vet stimuleert via de spijsvertering. Hierdoor zal het lichaam veel meer energie gebruiken en daardoor veel vet gaan verbranden gedurende de dag. Door hiernaast ook nog eens veel te sporten, is het mogelijk om gezond te gaan afvallen.

Gezond afvallen is echter niet zo eenvoudig als het klinkt. Het vereist veel discipline om zo goed te kunnen doorgaan met het dieet. Het is daarbij ook handig als je je goed voorbereidt op het nieuwe voedingspatroon en trainingsschema. Zo weet je in ieder geval zeker waar je aan toe bent alvorens je ook echt daadwerkelijk zult gaan beginnen met deze nieuwe levensstijl. Bedenk daarom ook wat je precies wilt gaan bereiken door gezond afvallen. Wil je ervoor zorgen dat je een stuk actiever en energieker zult gaan worden, of wil je ook echt zeer veel kilo’s gaan verliezen? Het is belangrijk dat je vooraf bedenkt wat je precies wilt, zodat je hier tijdens het gezonde leven rekening mee kunt houden. Daarnaast is het natuurlijk altijd mooi als je een doel hebt.

Wist je dat: gezond afvallen er ook voor zorgt dat de levensverwachting omhooggaat? Wanneer iemand overgewicht heeft, dan is de kans groot dat deze hierdoor eerder komt te overlijden. Er kunnen ziektes ontstaan en het lichaam wordt ook steeds zwakker. Door gezond afvallen vallen veel van deze risico’s af, waardoor de kans op vroeg overlijden een stuk kleiner wordt. Het is daarom belangrijk dat je kiest voor gezond afvallen, omdat dit er uiteindelijk toe gaat leiden dat je ook op lange termijn veel minder risico loopt op gezondheidsproblemen. Neem daarom de slimme weg en kies voor gezond afvallen.

Gezond afvallen zonder dieet

Het gezond afvallen gaat het beste wanneer je geen dieet volgt, maar zelf een voedingspatroon opstelt die het beste bij je pat op lange termijn, een lifestyle change dus. Dit houdt in dat je zelf gaat uitzoeken wat er past in het voedingspatroon. Denk hierbij aan groene groenten, tomaten, veel fruit, vezels, magere zuivel enzovoorts. Verwerk ook mager vlees in jouw voedingspatroon, zoals kip, magere gehakt, kalkoen of bijvoorbeeld konijnenvlees. Niet alleen zul je gemiddeld per maand ongeveer twee kilo verliezen, maar ook jouw lichaam zal een stuk gezonder zijn. Maak het voedingspatroon voor jezelf zo fijn mogelijk, omdat gezond afvallen soms lang kan duren. Houd daarom rekening met enkele maanden vastzitten aan dit voedingspatroon. Wees dus zeker dat je alleen voeding kiest die jij ook echt lekker vindt. Echt afvallen zonder dieet is misschien niet altijd mogelijk, maar met een beetje creativiteit kan je het wel zo min mogelijk als dieet laten voelen.

Je maakt het voedingspatroon dus zeer gezond. Afvallen zal dan vanzelf gaan nadat je het voedingspatroon voor langere tijd zult volhouden. Bedenk dus van te voren wat je precies wilt bereiken en houd je doel altijd voor ogen. Denk er daarnaast ook aan om te gaan sporten. Elke dag een uur fietsen zal al een verschil van een extra kilo afvallen per maand maken. Je behaalt hier dus veel voordeel mee, dus is het echt slim om dit te gaan doen. Of het nu buiten of in de sportschool is, ga sporten en je zult al snel een verschil merken. Doe je dit enkele maanden, dan zul je gezond afvallen en daardoor jouw streefgewicht bereiken. Als je begint met gezond afvallen, dan kan het in het begin wellicht langzaam gaan, maar zodra je echt in een goed ritme zit, zal het afvallen zeer snel gaan. Werk hier dan ook naar toe en geef niet op als het even tegenzit. Het is uiteindelijk voor een beter doel, namelijk jouw lichaam.

Wat moet je eten?

Naast groenten en fruit is het belangrijk om voldoende zuivel, vlees, vis, ei en eventuele vleesvervangers te eten. Ook deze zijn ontzettend belangrijk voor het lichaam, omdat deze zorgen dat je gevarieerd eet. Stop deze dan ook zeker in jouw voedingspatroon. Uiteindelijk zal dit veel meer gewichtsverlies op gaan leveren, vooral als het jouw doel is om gezond af te vallen zonder dieet.
Daarbij komen de dranken, welke bijzonder belangrijk zijn voor het lichaam. Het lichaam bestaat voor een groot deel uit vocht en dit moet ook zo blijven natuurlijk. Het is daarom belangrijk dat je dagelijks minimaal anderhalve liter aan vocht binnenkrijgt. Hiervoor kun je onder andere gebruiken: Thee, water, zuivel en eventuele vruchtensappen. Gebruik hiervoor vanzelfsprekend geen frisdranken.
De laatste voedingssoort is olie en vet. Deze heb je nodig, omdat de voedingsstoffen in deze producten essentieel zijn voor het menselijk lichaam. De producten bevatten veel verschillende onmisbare vitaminen voor het lichaam. Kies hierbij vooral voor extra vierge olijfolie door koude gerechten en gebruik bij voorkeur kokosolie voor bakken en wokken.

Gezond afvallen met kant-en-klare training- en voedingsschema’s

Geen zin om alles zelf uit te moeten zoeken op gebied van training en voeding? Gelukkig bestaan er goede training- en voedingsschema’s speciaal voor afvallen. Hierin wordt je begeleid in wat en hoeveel en wanneer je iets moet eten. Meer informatie? Klik hieronder.

[fusion_button link=”https://krachttraining.net/index.php/effectief-afvallen-en-vetverbranding.html” title=”” target=”_blank” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Training en voedingsschema’s afvallen[/fusion_button]

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x