Selecteer een pagina

Een hogere premie voor mensen met een ongezonde levensstijl? Vorig jaar was er veel kritiek op. Maar de zorgkosten stijgen en de premies worden dus duurder. Elke maand is de zorgverzekering weer een flinke uitgave. En als je zorg nodig hebt betaal je eerst nog een eigen risico van € 385. Wie gezond blijft kost minder geld en zo doe je dat.

Houdt je aan een gezonder eetpatroon

Een van de grootste risicofactoren is overgewicht. Global Burden of Disease melden resultaten dat 72 procent van de sterfgevallen wordt veroorzaakt door niet-overdraagbare ziekten. diabetes veel voor, net zoals een hoge bloeddruk. Ook die worden in verband gebracht  met een slecht eetpatroon en een ongezonde levensstijl. Wie er een ongezond voedingspatroon op nahoudt, met te weinig granen, groenten, fruit, zaden en visolie en daarnaast ook nog eens teveel zout binnen krijgt, loopt na rokers de meeste kans om vroegtijdig te overlijden.

Om voldoende vitamines binnen te krijgen is het belangrijk om minstens twee stuks fruit en 200 gram groente binnen te krijgen. Houdt je aan de schijf van 5 houdt en eet gevarieerd. Zo blijf je veel langer gezond.  Wanneer je gaat koken doe je er goed aan om verse producten te kopen. Hedendaags wordt er veel zout toegevoegd om het eten langer houtbaar te houden en dat is een killer voor je bloeddruk. Ook producten met suiker en voornamelijk frisdranken kun je het beste mijden, zo heb je een lagere kans op diabetes.

Wat je zou moeten weten over stoppen met roken

Roken is natuurlijk een van de meest schadelijke gewoonten die er is, dat is geen verrassing. Bij een onderzoek onder de bevolking van 18 jaar en ouder rookte 19,7% dagelijks een sigaret. Een groep van 3,8% rookt zelfs 20 of meer sigaretten per dag. Roken verkort drastisch de levensduur van jezelf en anderen in je omgeving. Dat wordt nog weleens vergeten. De kans op COPD en kanker zijn niet de minste kwalen die je eraan over kunt houden. Vanzelfsprekend dus dat roken je op langere termijn duur kan komen te staan. Maar wist je dat je basisverzekering jaarlijks één stoppoging vergoed? Dat is dus altijd het proberen waard. Wie op tijd stopt leeft gemiddeld vijf jaar langer, dus waarom niet?

Beweeg voldoende

Tegenwoordig werken de meesten mensen werken op kantoor. Heel de dag stilzitten is uiteraard niet bevorderlijk voor de gezondheid. Wanneer je voldoende beweegt wordt het risico op hart- en vaatziekten kleiner en daarnaast is sporten goed voor je mentale gezondheid, je wordt er letterlijk blijer van. Dit komt omdat bij het sporten het gelukshormoon endorfine vrijkomt waardoor je lekkerder in je vel zit en beter presteert. Daarnaast kun je altijd beter de trap nemen dan de lift en doe je er ook niet verkeerd aan om de fiets te pakken naar je werk.

Maak gebruik van preventieve zorg

Maar weinig mensen maken gebruik van vergoedingen voor preventieve zorg uit de basisverzekering, vooral omdat ze het simpelweg niet weten. Dat is zonde, want je hebt hier gewoon recht op. Zo kun je bijvoorbeeld een vergoeding krijgen voor preventief medisch onderzoek. Daarmee kun je je jaarlijks grondig laten onderzoeken en worden eventuele aandoeningen in een vroeg stadium ontdekt. Altijd mooi meegenomen!

Kies de juiste zorgverzekering

Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen teveel betalen voor hun zorgverzekering. Kijk en vergelijk daarom goed welke zorgverzekering voor jou volgend jaar het beste is. Zo vind je de goedkoopste zorgverzekering, waarmee je jaarlijks veel geld bespaart. Vergelijken loont, niet elke verzekeraar biedt dezelfde aanvullende pakketten aan. Wil je overstappen? Zeg je huidige zorgverzekering dan voor 31 december op. Je hebt dan tot 1 februari om een nieuwe verzekering af te sluiten.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x