Selecteer een pagina

Na het verteren van voedsel blijft er altijd een zure of een basische “rest” over. Zo zorgen voedingsmiddelen zoals vlees, vis, brood, boter, kaas en eieren na de verbranding voor een zuuroverschot in het lichaam. Aardappelen, groenten en fruit veroorzaken daarentegen een basenoverschot. Een zuuroverschot in de voeding kan diverse aandoeningen tot gevolg hebben bijvoorbeeld: reuma, jicht, botontkalking, vermoeidheid, huidproblemen, netelroos en zelfs een grotere vatbaarheid voor infectieziekten. De ideale voeding bevat een basenoverschot met ongeveer 2 tot 4 maal meer basenvormende dan zuurvormende voedingsmiddelen. Sommige zuurvormende producten kunnen toch heel gezond zijn, zoals bijvoorbeeld zilvervliesrijst. Het gaat erom de voeding zodanig samen te stellen dat er uiteindelijk een basenoverschot ontstaat. Een natuurlijke Greens bevat o.a. tarwegras, gerstegras, rood fruit en chlorella. Het zijn voedingsstoffen die rijk zijn aan basisch vormende vitaminen en mineralen uit de natuurlijke bron. Het gebruik hiervan houdt de zuur base prima in balans.

Herstellen zuur/base balans

Door een einde te maken aan de zuurbelasting bereikt men uiteindelijk een verbetering waardoor veel chronische klachten zullen verminderen. Neem de volgende maatregelen:

  • Drink heel veel water
  • Neem eventueel een kaliumbicarbonaat supplement.
  • Vermijd alcohol.
  • Neem dagelijks veel beweging in de frisse buitenlucht, omdat er dan meer koolzuur (‘zuren’) wordt uitgeademd via de longen.
  • Streef naar een bewuste positieve levenshouding, want sombere (zure) gedachten verzuren het organisme ook.
  • Neem elke dag een Greens en meng met appelsap, water of door de yoghurt/kwark.

Meten pH waarde

Met pH strips kunt u eenvoudig zelf uw urine of speeksel onderzoeken. Door de testjes regelmatig op een vast tijdstip te herhalen en op te schrijven kunt u het testresultaat bijhouden. Op die manier kunt u goed zien wat de invloed is van bijvoorbeeld voeding op de pH waarde van de urine.  De pH van de urine is een momentopname. Wanneer de pH in de urine een regelmatige verbetering laat zien in de richting van meer alkalisch dan zal de zuur-base balans in het belangrijke extracellulaire vocht uiteindelijk in orde komen.

 

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x