Zout en hoge bloeddruk

Zout inname is gecorreleerd met bloeddruk toename. Eigenlijk is het niet het zout wat de bloeddruk toename veroorzaakt, maar het natrium. Zout bestaat meestal uit natriumchloride (er bestaan nog andere zout vormen), wat in een waterig milieu uiteenvalt tot chloride en natrium ionen. Een gram zout valt zodoende uiteen in ongeveer 400mg natrium.

Zoutarm dieet?

Vroeger werd er bij te hoge bloeddruk vrijwel standaard een zoutarm dieet voorgeschreven. Tegenwoordig is men er echter achter gekomen dat bij niet iedereen de bloeddruk daalt op een zoutarm dieet. In de praktijk blijkt dat slechts 30 a 40% van de mensen wel goed op een zoutarm dieet reageert. Bij deze mensen zal de bloeddruk dus dalen op een zoutarm dieet.

U kunt simpel testen of u gevoelig bent voor zout door drie weken een zoutarm diet te volgen. U meet voor en na het dieet een aantal keer uw bloeddruk en u ziet of het voor uw werkt.

Overigens adviseert de Gezondheidsraad om altijd matig te zijn met uw zout inname.

Zoutarme menu’s en recepten?

Zoutarme menu’s

Zoutarme recepten

 

Hiermee verlaagt u uw bloeddruk

Hieronder een lijst van leefstijlfactoren die u kunt beïnvloeden om uw bloeddruk op een natuurlijke manier te verlagen. Klik op elke factor voor meer info en uitleg (dit wordt stap voor stap bijgewerkt).


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


 

 

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply