Zout en hoge bloeddruk

Zout inname is gecorreleerd met bloeddruk toename. Eigenlijk is het niet het zout wat de bloeddruk toename veroorzaakt, maar het natrium. Zout bestaat meestal uit natriumchloride (er bestaan nog andere zout vormen), wat in een waterig milieu uiteenvalt tot chloride en natrium ionen. Een gram zout valt zodoende uiteen in ongeveer 400mg natrium.

Zoutarm dieet?

Vroeger werd er bij te hoge bloeddruk vrijwel standaard een zoutarm dieet voorgeschreven. Tegenwoordig is men er echter achter gekomen dat bij niet iedereen de bloeddruk daalt op een zoutarm dieet. In de praktijk blijkt dat slechts 30 a 40% van de mensen wel goed op een zoutarm dieet reageert. Bij deze mensen zal de bloeddruk dus dalen op een zoutarm dieet.

U kunt simpel testen of u gevoelig bent voor zout door drie weken een zoutarm diet te volgen. U meet voor en na het dieet een aantal keer uw bloeddruk en u ziet of het voor uw werkt.

Overigens adviseert de Gezondheidsraad om altijd matig te zijn met uw zout inname.

Zoutarme menu’s en recepten?

Zoutarme menu’s

Zoutarme recepten

 

Hiermee verlaagt u uw bloeddruk

Hieronder een lijst van leefstijlfactoren die u kunt beïnvloeden om uw bloeddruk op een natuurlijke manier te verlagen. Klik op elke factor voor meer info en uitleg (dit wordt stap voor stap bijgewerkt).

[thrive_leads id='3269']

 

 

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen
By | 2017-12-23T12:22:42+00:00 19 augustus 2012|Zout en hoge bloeddruk|0 Comments

Leave A Comment

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com