Selecteer een pagina

verkoudheidEen verkoudheid kan voorkomen worden door het nemen van een drankje of tabletten met zink. Dit dient te gebeuren binnen 24 uur na de eerste symptomen. Als je eenmaal verkouden bent, kan zink ervoor zorgen dat het niet verergert.
Een verkoudheid komt nog steeds erg veel voor: volwassenen zijn zo’n 2-4 keer per jaar verkouden en kinderen zelfs zo’n 10 keer. Daarnaast is het verkoudheidsvirus makkelijk te verspreiden door hoesten en niesen.
Zink pakt de verkoudheid op 3 manieren aan: het vermindert de symptomen doordat het zorgt voor een verbeterde werking van het immuunsysteem. Daarnaast zorgt zink ervoor dat de bacillen niet via het slijmvlies in de neus terecht komen, waardoor een griep voorkomen kan worden. Tenslotte blijkt zink ervoor te zorgen dat de bacteriën zich niet meer vermeenigvuldigen.
Uit nader onderzoek moet echter blijken in welke hoeveelheden zink de gunstigste gevolgen heeft. Ook moet er gekeken worden naar de duur dat men zink kan innemen; in grote hoveelheden kan het namelijk giftig zijn.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x