Selecteer een pagina

Proteine shakes kunnen een prima hulpmiddel zijn voor mensen die willen afvallen, of juist spiermassa willen opbouwen. Legio mensen gebruiken deze al voor deze doeleinden. De vraag is dan wel, zetten ze proteine shakes goed in?

Proteine shakes om af te vallen

Een proteine shake is niets anders dan een eiwitrijk drankje, met of zonder toevoegingen. Wel bestaan er verschillen in eiwit kwaliteit. Hoe hoger de biologische waarde van een eiwitbron, des te beter deze aansluit bij de behoefte van het lichaam. Voor afvallen maakt dit iets minder uit, dan voor spiermassa opbouwen.

Waarom helpen proteine shakes bij afvallen?

1) Eiwitten geven lang een vol en verzadigd gevoel, hierdoor eet je vanzelf minder

2) Eiwitten kunnen niet snel worden opgeslagen als lichaamsvet, het is eerder een bouwstof die het lichaam nodig heeft

3) Het inbouwen van eiwitten in het lichaam kost relatief veel energie, je verbrandt dus meer kcal

Wil je afvallen met behulp van proteine shakes, dan moet je in de gaten houden hoeveel eiwitten je per dag binnenkrijgt, ook uit normale voeding. Wil je merkbaar effect, dan zal je minimaal 1,4 gram eiwit per kg lichaamsgewicht moeten consumeren en maximaal 2 g/kg lichaamsgewicht. Dit kan je zelf bepalen met behulp van de eetmeter van het voedingscentrum.

Zijn speciale maaltijd vervangers beter dan losse shakes?

Absoluut niet. Maaltijd vervangers en dieet pakketten, te koop in supermarkt en drogisterij bevatten alleen wat extra toevoegingen zoals smaakversterkers en extra vitaminen en mineralen. Het hoofdbestanddeel waar het allemaal om draait zijn eiwitten. Daarnaast betaal je voor maaltijdvervangers veel meer geld. Beter en voordeliger is het om gewoon zelf te koken, met de nadruk op meer groenten en vis, aangevuld met proteine shakes als tussendoortje.

Meer gedetailleerde informatie over afvallen met proteine shakes vindt je hier. Wil je shakes vergelijken op prijs/ kwaliteit, ga dan naar deze handige prijs/ kwaliteit vergelijker.

Spiermassa opbouwen met proteine shakes

Veel mensen kennen het welbekende plaatje van de bodybuilder die zijn proteine shakes naar binnen slurpt. Je hoeft deze bodybuilder niet uit te leggen dat het werkt. Door voldoende eiwitten aan te leveren, groeien je spieren sneller en daarnaast herstellen ze ook sneller. Hier zijn vele onderzoeken naar gedaan met elke keer dezelfde, positieve uitkomsten.

Hebben ‘normale’ mensen zoals u en ik proteine shakes nodig?

Dat ligt er helemaal aan wat u wilt. Bent u een fanatieke sporter, of dit nu duur-, interval- of krachtsport is, dan is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen voor snel herstel en spiergroei. Lukt het u niet deze uit uw voeding te krijgen, dan vormen proteine shakes zeker een goede aanvulling.

Maar er zijn zoveel verschillende proteine shakes op de markt, welke is het meest geschikt?

Ook dit hangt af van de situatie. Zo is de beste prijs/ kwaliteit eiwitbron, whey concentraat. Alleen als u lactose intolerant bent, kunt u beter whey isolaat nemen. Bent u vegetarier, dan neemt u soja isolaat. Om u te helpen een goede shake uit te kiezen hebben wij deze prijs/ kwaliteit vergelijker voor proteine shakes voor u gevonden.

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x