Selecteer een pagina

Veel mensen beoefenen dagelijks een sport en proberen zo gezond mogelijk te eten. Super, dat kunnen wij alleen maar aanmoedigen! Die activiteiten dragen namelijk bij aan een gezonder leven. Daarnaast zoeken mensen naar andere manieren om hun gezondheid een boost te geven.

Een andere logische optie houdt in dat men supplementen gaat gebruiken ter verbetering van hun welzijn en gezondheid. Maar zijn voedingssupplementen gevaarlijk? Dit vragen veel Nederlanders zichzelf vaak af. Die vraag zullen wij gaandeweg de uitwerking van dit artikel beantwoorden.

Waarom zouden voedingssupplementen gevaarlijk zijn?

Soms zie je in het nieuws dat het gebruik van bepaalde voedingssupplementen niet veilig is. Dit soort nieuws schrikt veel mensen af om überhaupt voedingssupplementen toe te voegen aan hun dieet. De voornaamste reden voor sommigen om te zeggen dat voedingssupplementen gevaarlijk zijn, kan gelinkt worden aan bijwerkingen. Deze bijwerkingen komen echter vaak voort uit verkeerd gebruik, wat veelal niet in het nieuws vermeld wordt.

Verkeerd gebruik van voedingssupplementen kan immers leiden tot nare bijwerkingen. Maar dit zou geen reden moeten zijn om supplementen te mijden. De juiste natuurlijke voedingssupplementen kunnen een geweldige bijdrage leveren aan jouw gezondheid, mits je ze goed en verantwoord gebruikt. Je moet je altijd houden aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, wat op de verpakking of in de bijsluiter vermeld staat.

Gelukkig wordt er op de kwaliteit van supplementen streng gecontroleerd in Nederland. De controle op voedingssupplementen wordt voornamelijk uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Zij bepalen aan de hand van strikte criteria of een supplement geschikt is voor de Nederlandse markt.

Wanneer een supplement in Nederland verkrijgbaar is, mag je er dus van uitgaan dat deze veilig is. Met andere woorden, je hoeft niet in de veronderstelling te zijn dat voedingssupplementen gevaarlijk zijn als je ze bij de plaatselijke apotheek, drogisterij of reformzaak kunt kopen.

Voor wie zijn supplementen geschikt?

Supplementen kennen veel gezondheidsvoordelen, maar ze zijn niet voor iedereen geschikt. Voedingssupplementen dienen namelijk enkel ter aanvulling op een gezond en gevarieerd dieet. Desalniettemin zijn er veel Nederlanders die één of meerdere soorten voedingsstoffen niet in voldoende mate middels hun dieet binnenkrijgen.

Voor hen kunnen kwalitatief hoogwaardige supplementen dé uitkomst bieden! Wanneer je bijvoorbeeld niet voldoende vitamine B12 via je dagelijkse voeding binnenkrijgt, dan kun je jezelf vermoeid en futloos voelen. Suppletie van vitamine B12 zou deze gezondheidsproblemen moeten verhelpen.

Tevens hebben veel mensen tegenwoordig last van slapeloosheid. Ze vallen bijvoorbeeld moeilijk in slaap of schrikken ’s nachts wakker. Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke supplementen die een bijdrage kunnen leveren aan een verbeterde nachtrust. Zo kun je bijvoorbeeld CBD olie kopen ter verbetering van jouw slaap.

Gebruik supplementen verantwoord

In dit artikel hebben we antwoord gegeven op de vraag of voedingssupplementen gevaarlijk zijn. Wanneer mensen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid overschrijden, kan het voorkomen dat er vervelende bijwerkingen optreden. Het is daarom noodzakelijk om kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen op een verantwoorde manier te gebruiken.

Allereerst dien je, voordat je gebruik gaat maken van één of meerdere supplementen, een diëtist of huisarts te raadplegen. Wellicht zijn er immers onderliggende gezondheidsproblemen die zorgen voor gezondheidsklachten, welke niet middels suppletie opgelost kunnen worden.

Ten tweede dient iedereen, zoals eerder beschreven in dit artikel, de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in acht te nemen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid kun je lezen in de bijsluiter of op de verpakking van het desbetreffende voedingssupplement.

Tot slot zouden voedingssupplementen puur en alleen gebruikt moeten worden ter aanvulling op een goed uitgebalanceerd en gezond dieet. Ondanks dat natuurlijke supplementen kunnen resulteren in veel gezondheidsvoordelen wanneer ze op de juiste wijze gebruikt worden, moeten ze niet ter vervangingen van gezonde voedingsmiddelen gebruikt worden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x