Selecteer een pagina

Het is algemeen bekend dat het eten van groenten en fruit goed is voor je gezondheid. Veel onderzoek is hier ondertussen naar gedaan en overduidelijk blijkt dat je hierdoor langer leeft en met minder gezondheidsproblemen. Het is ook bekend dat veel mensen niet voldoende groenten en fruit eten. Voor wie hebben groene supplementen en superfoods baat?

Superfoods vs multivitamine

Wat veel mensen niet beseffen is dat groenten en fruit bepaalde natuurlijke chemische stofjes bevatten die niet direct essentieel zijn om te overleven, maar wel je lichaam helpen beter te presteren. Ook helpen deze stoffen om minder snel ziek te worden. Deze stofjes worden ook wel fyto-nutrienten genoemd. Twee goede voorbeelden zijn sulforafaan en anthocyanen. Deze stoffen komen veel voor in bijvoordeeld brocolli en blauwe bessen. Deze eigenschappen staan nooit vermeld op voedseletiketten, dus mensen zijn vaak niet bewust van deze voordelen.

Deze fyto-nutrienten zijn dan ook de voornaamste reden dat zelfs de best geformuleerde multivitamine formule niet kan tippen aan een dieet rijk aan groenten en fruit. Overigens levert een goede multivitamine wel de essentiele vitaminen en mineralen.

De kunst is eigenlijk om voldoende fyto-nutrienten, alsmede vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Je ontkomt dus niet aan het eten van ruime hoeveelheden groeten en fruit. In de praktijk blijkt dit vaak wat lastiger dan gezegd. In dit kader maken superfoods je het leven gewoon wat makkelijker. Deze bevatten hoge concentraties fyto-nutrienten en danken daar mede hun naam ‘super’ foods aan.

Bekende superfoods zijn goij bessen, moerbessen en blauwe bessen. Maar ook de ‘gewone’ spinazie en broccoli zijn zeker tot de superfoods te rekenen.

Inname superfoods niet overdrijven

Op de vraag of superfoods je geld waard zijn, is dit dus een volmondig ja. Echter, de fout die veel mensen maken is dat ze de inname overdrijven. Ze nemen veel meer superfoods dan eigenlijk nodig is en het kan zelfs schadelijk zijn! De lever moet namelijk al die plantenstofjes metaboliseren en als het teveel is lukt dit niet altijd (op tijd). Er zijn zeker gevallen bekend van mensen die een superfood vergiftiging hebben opgelopen. Mix bijvoorbeeld een handje goij bessen door je yoghurt en dit max 2x per dag.

Superfood supplementen?

Bekende superfood supplementen zijn bijvoorbeeld chlorella en spirulina. Ook antioxidanten formules met daarin extracten van blauwe bes, goij bessen etc zijn goed voor je. Tevens zeggen we erbij dat als je ruime en gevarieerde hoeveelheden groenten en fruit eet je geen superfood supplementen nodig hebt. Gebruik het alleen als je het lastig vindt om iedere dag voldoende groenten en fruit in je dieet te krijgen.

 

 

 

 

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x