Selecteer een pagina

Overal in Europa luiden ziekenhuizen de noodklok in. Zij krijgen steeds vaker te maken met bacteriën die zelfs resistent zijn tegen de meest krachtige antibiotica. Uit onderzoek van het UMCG blijkt dat alle Europese ziekenhuizen zich ernstige zorgen maken over deze ontwikkeling.Om infecties te behandelen en bacteriën te bestrijden worden, indien een snelle oplossing noodzakelijk is voor de patiënt, antibiotica ingezet. Tegenwoordig is het echter al zo dat de meeste bacteriën inmiddels resistent zijn voor de reguliere antibiotica.

De ziekenhuizen beschikken ook over krachtigere vormen van antibiotica. Eén van deze variaties zijn de carpabenem antibiotica. Maar ook steeds meer bacteriën blijken resistent tegen deze antibiotica vormen te zijn waardoor het steeds lastiger wordt om infecties te behandelen.

Volgens het onderzoeksteam van het UMCG is het noodzaak om antibiotica enkel toe te passen wanneer het niet anders kan. Het gebruik van antibiotica moet gezien worden als een risicovolle onderneming omdat bacteriën resistent kunnen worden en zichzelf kunnen verspreiden.

De ziekenhuizen moeten overigens ook meer maatregelen ondernemen om het verspreiden van resistente bacteriën tegen te gaan. Het vormen van zogenaamde super bacteriën wordt gezien als één van de grootste dreigingen van de gezondsheidszorg en, wanneer deze super bacteriën zich op hoog tempo kunnen verspreiden, de mensheid.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x