Ziekenhuizen slaan alarm; steeds meer bacteriën super resistent

Overal in Europa luiden ziekenhuizen de noodklok in. Zij krijgen steeds vaker te maken met bacteriën die zelfs resistent zijn tegen de meest krachtige antibiotica. Uit onderzoek van het UMCG blijkt dat alle Europese ziekenhuizen zich ernstige zorgen maken over deze ontwikkeling.Om infecties te behandelen en bacteriën te bestrijden worden, indien een snelle oplossing noodzakelijk is voor de patiënt, antibiotica ingezet. Tegenwoordig is het echter al zo dat de meeste bacteriën inmiddels resistent zijn voor de reguliere antibiotica.

De ziekenhuizen beschikken ook over krachtigere vormen van antibiotica. Eén van deze variaties zijn de carpabenem antibiotica. Maar ook steeds meer bacteriën blijken resistent tegen deze antibiotica vormen te zijn waardoor het steeds lastiger wordt om infecties te behandelen.

Volgens het onderzoeksteam van het UMCG is het noodzaak om antibiotica enkel toe te passen wanneer het niet anders kan. Het gebruik van antibiotica moet gezien worden als een risicovolle onderneming omdat bacteriën resistent kunnen worden en zichzelf kunnen verspreiden.

De ziekenhuizen moeten overigens ook meer maatregelen ondernemen om het verspreiden van resistente bacteriën tegen te gaan. Het vormen van zogenaamde super bacteriën wordt gezien als één van de grootste dreigingen van de gezondsheidszorg en, wanneer deze super bacteriën zich op hoog tempo kunnen verspreiden, de mensheid.Opti omega 3

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopenFitchef Turbo

Fitchef Turbo speelt in op de wens van veel mensen om snel gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan. Prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef TurboBy | 2013-12-02T12:05:59+00:00 02 december 2013|Gezondheidsnieuws|0 Comments

Leave A Comment

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com