Selecteer een pagina

Dat het tegenwoordig erg trendy is om zo snel mogelijk af te vallen gaan er toch een hoop mee de boot in. Want keer op keer blijkt dat een te snelle of rigoureuze aanpak niet altijd de beste is. Daar moet direct bij gezegd worden dat bepaalde “extreme” methodes wel helpen. Zolang je maar blijft nadenken en niet enkel maar minder gaat eten. Want daar gaat het heel vaak fout. We willen je daarom ook graag meenemen in de wondere wereld van het ziekenhuisdieet. Zo kunnen we dit als schoolvoorbeeld stellen hoe het niet moet en hoe het vele malen beter kan.

Wat is een ziekenhuisdieet?

Het mag dan wel dieet in de naam hebben, het is eigenlijk bedoeld voor patiënten in een ziekenhuis. Het wordt vaak als noodoplossing gebruikt om mensen snel een paar kilo te laten afvallen. Waarom? Dit heeft te maken met het verlagen van risico’s tijdens bv. medische ingrepen. Hierin kan een goed gewicht een belangrijke rol spelen. Reden dan ook dit door medici samengestelde ziekenhuisdieet dan ook wordt gebruikt om het proces om af te vallen wat te versnellen.

Welke producten mag je eten tijdens het ziekenhuisdieet?

Het is een vrij eentonig dieet, waarbij een aantal producten mag worden gegeten. Je eet bijna altijd iets van geroosterd brood zonder iets erop, samen met sinaasappels, ei en soms licht verteerbaar vlees zoals kip. Het nadeel is wel dat je elke dag vrijwel hetzelfde eet. Ik weet niet of je zelf wel eens een paar dagen achter elkaar het zelfde hebt gegeten, maar meestal wil je toch wel heel snel wat meer variatie in je voeding. Je moet dan ook afzien en ook nog eens dingen weg zien te proppen die je na een paar dagen niet meer wilt eten en je neus bijna uitkomen.

Waarom de kans groot is dat je er niet mee afvalt

Je hoort vaak dat mensen snel kilo’s afvallen. En dat klopt ook, maar meestal enkel maar in de eerste paar weken. Daarna lees je van dezelfde mensen en heel veel anderen dat ze toch weer kilo’s aankomen. Dit heeft te maken met processen in je lichaam die zorgen voor een jojo effect. Hetgeen wat bij een ziekenhuisdieet, maar ook vele andere diëten snel intreedt. Jammer voor iedereen die op deze manier met een kluitje het riet in wordt gestuurd. Doordat er enkel maar wordt afgegaan op de snelle en luchtige feitjes over dit soort diëten. Je kunt beter even wat verder kijken en in 1 keer goed afvallen.

Ziekenhuisdieet is een doekje voor het bloeden

Zo kun je het zien. Je gaat er namelijk even een paar kilo mee afvallen. Niet meer en niet minder. Dit is de algemene ervaring. Sommige zullen er wellicht wel blijvend mee afvallen. Maar globaal genomen zijn er meer mensen die weer zwaarder worden erna dan niet. Niet een goed teken als je het ons vraagt.

Hoe gezond is het voor je om dit dieet te volgen?

Dan heb je nog het feit dat een ziekenhuisdieet ook niet echt goed is voor je gezondheid. Je komt veel dingen tekort. En je eten bestaat niet uit veelzijdige voeding. Het aantal calorieën die je elke dag eet is ook niet bijster hoog. Reden te meer om een dieet als deze, of die hierop lijken niet te gaan volgen.

Is het een duur dieet?

De prijs valt wel mee. Dit komt omdat je minder producten hoeft te halen. Verder zijn het gewoon dingen die je in een supermarkt of andere winkel kunt kopen. Je hoeft dan ook geen dure dieetproducten te kopen, wat je bij sommige andere diëten wel hebt. Kanttekening is wel dat dit bijna het enige lichtpuntje is van het ziekenhuisdieet.

Ervaringen met het dieet zijn erg wisselend

De ervaringen wisselen heel erg maar zeker na een paar weken krijg je een soort omslagpunt. Dan zie je toch dat er bij de meeste weer de nodige kilo’s bijkomen. Het moment dat de jojo inkickt. Je krijgt ook niet echt een duidelijk plan waar je ook voor langere tijd iets aan hebt en van leert. Kort door de bocht lijkt dan in dit geval ook een juiste woordkeuze.

Nu wil ik toch afvallen en nu moet ik een ander dieet kiezen

Het is beter niet aan een ziekenhuisdieet te beginnen. Wil je een ander dieet volgen, maar merk je dat het veel overeenkomsten heeft met dit dieet? Laat deze dan ook aan je neus voorbij gaan (in positieve zin). Hoe je dan wel snel kunt afvallen? Leer meer over je voeding en bedenk dat je met wat aanpassingen al een heel eind komt. Wil je echt snel resultaat dan kun je het beste kiezen voor het koolhydraatarm dieet, Dash dieet of Paleo dieet.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x