Zeevruchten verlagen cholesterol

Een onderzoek toonde aan dat een voeding die regelmatig zeevruchten bevat (zoals oesters, mosselen, schelpen en krabben), bij mannelijke proefpersonen het cholesterolniveau deed dalen. Het VLDL (slechte cholesterol) nam af en het HDL2-cholesterol (goede cholesterol) nam toe.Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Dit kan raar klinken omdat schelpdieren van nature veel cholesterol bevatten. Echter, bevatten zeevruchten ook veel niet-atherogene sterolen die de opname van cholesterol in de darmen tegengaan (soort interne competitie). Ook bevatten zeevruchten andere gunstige componenten voor een gezonde cholesterol huishouding.

Bron

Childs MT et al.; Effects of shellfish consumption on lipoproteins in normolipidemic men’;Am J Clin Nutr. (1990);Jun;51(6):1020-7.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply