Zeevruchten verlagen cholesterol

Een onderzoek toonde aan dat een voeding die regelmatig zeevruchten bevat (zoals oesters, mosselen, schelpen en krabben), bij mannelijke proefpersonen het cholesterolniveau deed dalen. Het VLDL (slechte cholesterol) nam af en het HDL2-cholesterol (goede cholesterol) nam toe.


Dit kan raar klinken omdat schelpdieren van nature veel cholesterol bevatten. Echter, bevatten zeevruchten ook veel niet-atherogene sterolen die de opname van cholesterol in de darmen tegengaan (soort interne competitie). Ook bevatten zeevruchten andere gunstige componenten voor een gezonde cholesterol huishouding.

Bron

Childs MT et al.; Effects of shellfish consumption on lipoproteins in normolipidemic men’;Am J Clin Nutr. (1990);Jun;51(6):1020-7.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By | 2017-12-23T12:28:39+00:00 18 april 2011|Cholesterolverlagende voeding|0 Comments

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com