Selecteer een pagina

Vis is lekker en gezond en vooral zalm! Boordevol gezonde omega-3 vetzuren, ideaal voor een gezond lichaam. Daarnaast zijn de eiwitten in zalm van hoge biologische waarde en beschikbaarheid, dus zet zalm (of andere vis) vaker op het menu. Voor onderstaand recept heb je een grill nodig, maar er gaat niks boven gegrillde vis.

Benodigdheden:

  • Een hoeveelheid zalm filets naar voorkeur (ontdooid van de diepvries of vers)
  • Zeezout
  • Olie bestand tegen hoge temperatuur (zoals kokosolie)
  • 50 gram rode conserven pepers gewassen en drooggedept (per 200 gram zalm)
  • Een eetlepel tomatenpuree
  • Een theelepel olijfolie
  • 7 hele gepelde amandelen
  • 1 teentje knoflook
  • Een grillpan

Bereiden:

  1. Verhit de grillpan op medium tot hoog vuur met een olie naar keuze
  2. Besprenkel de vis aan elke kant met wat zeezout
  3. Bak de zalmfiles 4 minuten aan elke kant (totdat de structuur van de vis vlokkerig wordt zoal een tonijnmoot)
  4. Meng wat zeezout met de overige ingrediënten in een blender
  5. Giet deze pesto over de vis op een bord en eet smakelijk
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x