Welke sport is goed bij welke gezondheidsklachten?

Het staat buiten kijf dat sporten gezond voor je is, maar wat zijn de voordelen van iedere sport bij gezondheidsklachten?


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Indien je kampt met bepaalde klachten is het handig om hier specifiek rekening mee te houden bij een sportkeuze en dit geldt eveneens voor reeds aanwezige ziekten. Sport reduceert de kans om bepaalde gezondheisklachten te ontwikkelen, maar sommige klachten kunnen zelfs verminderen door het uitoefenen van bepaalde sporten.Positief voor zowel hart en vaten zijn verscheidene cardiotrainingen, te denken aan fietsen, lopen en roeien. Tevens kunnen deze trainingen worden afgestemd op de vitaliteit van de sporter.

Veel longpatienten zijn angstig om te gaan sporten, mede omdat ze het snel benauwd krijgen van grote inspanningen. Voor deze groep is het van belang dat het sporten langzaam wordt opgebouwd, vrijwel alle manieren van bewegen zijn geschikt al moet vooral met hardlopen niet te hard van stapel worden gelopen door mensen met gevoelige longen.

Patienten die kampen met pijnlijke gewrichten waaronder mensen met reuma doen er ook goed aan om in actie te komen. Hoe fitter de patient is hoe minder aanwezig verschillende ziektes. Wel moeten personen met gewrichtsproblemen uitkijken en de gewrichten niet over belasten, sporten zoals tennis en hockey zijn om deze reden dan ook minder geschikt voor desbetreffende groep.

Veel mensen kampen tegenwoordig met rugklachten, voor deze groep zijn sporten zoals yoga en tai chi uitermate geschikt. Ook sporten die in het water worden beoefend zoals aqujoggen zijn zeer goed voor mensen met rugklachten.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply