Selecteer een pagina

Het staat buiten kijf dat sporten gezond voor je is, maar wat zijn de voordelen van iedere sport bij gezondheidsklachten?

Indien je kampt met bepaalde klachten is het handig om hier specifiek rekening mee te houden bij een sportkeuze en dit geldt eveneens voor reeds aanwezige ziekten. Sport reduceert de kans om bepaalde gezondheisklachten te ontwikkelen, maar sommige klachten kunnen zelfs verminderen door het uitoefenen van bepaalde sporten.Positief voor zowel hart en vaten zijn verscheidene cardiotrainingen, te denken aan fietsen, lopen en roeien. Tevens kunnen deze trainingen worden afgestemd op de vitaliteit van de sporter.

Veel longpatienten zijn angstig om te gaan sporten, mede omdat ze het snel benauwd krijgen van grote inspanningen. Voor deze groep is het van belang dat het sporten langzaam wordt opgebouwd, vrijwel alle manieren van bewegen zijn geschikt al moet vooral met hardlopen niet te hard van stapel worden gelopen door mensen met gevoelige longen.

Patienten die kampen met pijnlijke gewrichten waaronder mensen met reuma doen er ook goed aan om in actie te komen. Hoe fitter de patient is hoe minder aanwezig verschillende ziektes. Wel moeten personen met gewrichtsproblemen uitkijken en de gewrichten niet over belasten, sporten zoals tennis en hockey zijn om deze reden dan ook minder geschikt voor desbetreffende groep.

Veel mensen kampen tegenwoordig met rugklachten, voor deze groep zijn sporten zoals yoga en tai chi uitermate geschikt. Ook sporten die in het water worden beoefend zoals aqujoggen zijn zeer goed voor mensen met rugklachten.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x