Selecteer een pagina

Ben je voornemens om binnen nu en niet al te lange tijd een koolhydraatarm dieet te gaan volgen? Dan kan het zinvol zijn je te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn. Want veel producten die we momenteel eten, zitten boordevol koolhydraten en maken ons dus onnodig dik.
Maar daar staat tegenover dat veel producten ook van nature heel erg koolhydraatarm zijn en dus prima passen binnen een koolhydraatarm voedingspatroon. In dit artikel leggen we enkele producten voor die perfect zouden passen binnen een koolhydraatarm dieet.

Welke producten zitten vol met koolhydraten?

Als je je al vaker hebt verdiept in koolhydraatarme diëten, weet je dat er veel producten zijn die boordevol koolhydraten zitten. Het schrikbarende is dat veel van deze producten in de meeste huishoudens dagelijks op tafel staan.
Denk bijvoorbeeld aan brood. Granen en graanproducten zijn een bom van koolhydraten. Het gaat dan om enkelvoudige koolhydraten, oftewel de koolhydraten die maar voor korte tijd energie leveren en worden opgeslagen als suikers (en dus als lichaamsvet). Andere graanproducten zijn bijvoorbeeld macaroni en spaghetti (pasta).
Ook rijst is een koolhydraatrijk product dat in veel huishoudens dagelijks geconsumeerd wordt. Verder zijn de meeste sapjes en frisdranken rijk aan koolhydraten, omdat ze met suikers op smaak worden gebracht en gehouden.

Koolhydraatarme producten

Gelukkig zijn er ook heel veel producten te benoemen die van nature weinig koolhydraten bevatten en die je dus prima toe zou kunnen passen in een koolhydraatarm dieet. Wil je koolhydraatarme gerechten gaan bereiden? Dan heb je baat bij koolhydraatarme en eiwitrijke recepten, een heel goed boek hieromtrent is Fitchef, 105 eiwitrijke recepten (lees de Review).

Vis en vlees

Vis en vlees zijn voorbeelden van producten die van nature weinig koolhydraten bevatten. Daarentegen zitten ze wel boordevol eiwit. Dat is een goede zaak, want eiwit is de beste vervanger van koolhydraten: voedzaam en helpt spieren op te bouwen.
Let er bij het eten van vlees en vis echter wel op dat je geen sausjes en jus’ gebruikt, want die maken het juist dat vis en vlees koolhydraatrijk wordt. Vlees kun je beter op smaak brengen met het bakken van bepaalde groenten (denk aan ui en champignon).

Groenten en fruit

In verreweg de meeste groente- en fruitsoorten zitten weinig koolhydraten. De koolhydraten die er wel inzitten zijn complex en kunnen je dus optimaal helpen. Ze zorgen voor langere tijd voor energie, maar geven je ook  veel vitaminen en mineralen.
Groenten en fruit kun je natuurlijk op elk gewenst moment van de dag nuttigen, maar je kunt er ook voor kiezen om een smoothie van groenten en fruit te maken. Daarmee voorzie je in één klap in heel veel vitaminen en mineralen, voorkom je een hongergevoel en kun je razendsnel afvallen.

Noten en zaden als tussendoortje of smaakmaker

Tot slot willen we stilstaan bij noten en zaden. Deze producten worden niet heel vaak genoemd, omdat ze niet erg bekend zijn. Maar in onbehandelde noten en zaden (dus geen toegevoegd zout en geen suikers) zitten weinig tot geen koolhydraten. Perfect dus als tussendoortje of smaakmaker in bijvoorbeeld een salade.

Conclusie

Wil je minderen met koolhydraten, maar weet je niet zo goed waar je mee moet beginnen? Het minderen met koolhydraten werkt het beste als je op zoek gaat naar producten waarin weinig koolhydraten zitten. In dit artikel hebben we je een aardige lijst van dergelijke producten gegeven.

Ook zijn er kant-en-klare training- en voedingsschema’s verkrijgbaar die speciaal zijn gemaakt voor afvallen en vetverbranding.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x