Selecteer een pagina

Heeft u pijnklachten ergens in het gebied van uw voeten tot onderrug dan is een bezoek aan een podoloog een goed idee. De podoloog is gespecialiseerd in het onderste deel van ons bewegingsapparaat, dus ook enkels, knieën, heupen, onderrug en niet alleen de voeten hoewel de naam anders doet vermoeden. Dit is een belangrijk deel van ons lichaam, ons hele gewicht rust er op. De gewrichten bestaan uit talloze botten en botjes die samenwerken voor een optimale flexibiliteit in onze bewegingen. Stijf of met pijn en ongemak de dag door geeft problemen van voeten tot onderrug.

De juiste therapie

De kracht van de podoloog is dat de juiste therapie op de goede plek wordt toegepast. Wanneer u last heeft van één of beide knieën, een pijnlijke enkel, heup of uw achillespees speelt op dan kan het zijn dat u een verkeerde houding aanneemt waardoor mogelijk extra pijn in de onderrug ontstaat of bij pijn aan bijvoorbeeld de enkel, uw knie juist pijnlijk wordt. Daardoor kunt u anders gaan lopen dan normaal om uw pijnlijke plek te ontlasten en worden ook de voeten verkeerd gebruikt. Zoals bijvoorbeeld de podoloog Zaandstad waar u terecht kunt voor precies die therapieën die u helpen weer op een goede en verantwoorde manier te lopen waardoor uw klachten minder worden of zelfs totaal verdwijnen.

De inlegzool

Het bekendste hulpmiddel is de inlegzool. Deze zool wordt door podoloog Zaandstad aangemeten waardoor het voetbed precies aansluit bij uw behoefte en activiteit zodat de voet de juiste ondersteuning krijgt en lopen een stuk plezieriger wordt zonder dat u daar bewust mee bezig hoeft te zijn. Orthese therapie is ook zo’n therapie die u helpt met bewegen. Het is een op maat gemaakt hulpmiddel van siliconen dat beknellingen door bijvoorbeeld botuitsteeksels helpt voorkomen of dat ervoor zorgt dat beweging mogelijk blijft zonder dat er kracht gezet moet worden en zo degeneratie tegengaat. Het kan ook ingezet worden als preventieve therapie waarbij potentiële voetproblemen in de toekomst nu al gecorrigeerd worden.

Goede oefeningen

Rek- en strekoefeningen zijn een vorm van therapie aangegeven door podoloog Zaandstand waarbij u zelf actief deelneemt. Door goede oefeningen kunnen blessures beter voorkomen worden. Maar ook bij andere problemen kunnen deze oefeningen een goede aanvulling op gegeven therapieën vormen. Door het activeren van het spierweefsel ontstaat er betere doorbloeding en grotere flexibiliteit in het spierweefsel en wordt de beweeglijkheid van de gewrichten bevorderd. Bewegen wordt weer een plezier. Verder biedt podoloog Zaandstad taping ter ondersteuning van andere therapievormen. De tape wordt ter stimulering of juist ter ontlasting van het lichaam geplakt om een extra stimulans voor het herstel mogelijk te maken.

En voor andere zaken

Natuurlijk kunt u ook voor pijnlijke omstandigheden als ingegroeide nagels bij podoloog Zaandstad terecht en is er vilttherapie waarbij verschillende diktes vilt gebruikt worden om drukpunten te ontlasten, een veelgebruikte en succesvolle therapie. Voldoende redenen om bij podoloog Zaandstad de oplossing van uw problemen te ontdekken. Onze voeten zijn de dragers van ons lichaam en verdienen alle aandacht en comfort die wij ze kunnen geven. Zij helpen u elke dag weer van beweging te genieten.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x