Selecteer een pagina

Blaasontstekingen zijn heel vervelend, dat hoef ik jou waarschijnlijk niet uit te leggen. Grote kans dat je er last van hebt als je dit artikel leest. Gelukkig valt er op vrij simpele wijze wat aan te doen, zodat je sneller van je blaasonsteking af bent.

Hoe onstaat een blaasontsteking?

Eerst zal je iets moeten weten over de blaas en blaasonstekingen. In een gezonde blaas zit alleen urine. Echter, bij een blaasonsteking zitten er ook bacterien in de blaas. Vaak is dit de E-coli bacterie. Dit is een bacterie die in je ontlasting thuishoort, maar soms via de urinebuis terechtkomt in je blaas. Vrouwen hebben hier vaker last van dan mannen, omdat de afstand tussen de anus en vagina erg klein is en bij seks er makkelijker bacterien in de vagina (en plasbuis) terecht kunnen komen.

Een goede remedie is om direct na seks te plassen. Maargoed, wat als je de blaasontsteking al hebt?

Wat te doen tegen een blaasontsteking?

Indien je een blaasontsteking hebt, merk je dit aan het branderige gevoel en de constante aandrang om te urineren. Heel vervelend, want slapen wordt je dan ook praktisch onmogelijk gemaakt. Omdat het een ontsteking is van de blaaswand, heelt dit normaal gesproken vanzelf na bepaalde tijd. Maar je kunt dit proces versnellen.

D-mannose

Een beproefde methode is het innemen van D-mannose. D-mannose is eigenlijk niks anders dan een natuurlijk suiker. Na inname komt dit terecht in je blaas waar het als een soort magneet werkt op de aanwezige E-coli bacterien. Deze hechten zich eraan waardoor je ze makkelijk uitplast. Dit helpt je lichaam om sneller van de ontsteking af te komen.

D-mannose is te koop bij allerlei drogisterijen, of online bij bijvoorbeeld de Onlinedrogist. Er zijn verschillende kwaliteiten te koop, voor de hoogste kwaliteit koop je de D-mannose van Bonusan, voor een huis-tuin-en-keuken kwaliteit koop je bijvoorbeeld de D-mannose van Lucovitaal.

Cranberry

Een beproefd middel tegen blaasontsteking is cranberry sap of pillen. Dit komt zelfs nog uit grootmoeders tijd. Het helpt, een beetje… D-mannose blijkt iets effectiever te zijn uit gebruikservaringen, maar hard wetenschappelijk bewijs is er niet.

Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor Cranberry tabletten van Lucovitaal, goed en goedkoop. Of als je het beste van 2 werelden wilt neem je een combinatie product D-mannose en Cranberry zoals de D-mannose cranberry tabletten.

Lees ook onze andere tips tegen blaasonsteking.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x