Selecteer een pagina

Een lage bloeddruk levert andere problemen dan een hoge bloeddruk op. Lees hier wat je aan een lage bloeddruk kunt doen.

Opvallend is dat een lage bloeddruk niet zoals een hoge bloeddruk veel voorkomt. In landen zoals het Verenigd Koninkrijk komt het nauwelijks voor. In Duitsland daarentegen zijn er verschrikkelijk veel medicijnen verkrijgbaar die je bloeddruk omhoog krikken. Hoe dat komt is niet bekend, het heeft waarschijnlijk met de soort mensen en het eetpatroon te maken.

Wat is een lage bloeddruk en hoe meet je die?

Een lage bloeddruk kan je net zoals een hoge bloeddruk gewoon meten met een zelf-thuisbloeddrukmeter (lees hier hoe dit werkt). Elke waarde lager dan 90 / 60 mm Hg betekent dat je een te lage bloeddruk hebt. Zit je op 95 / 60 mm Hg dan is het raadzaam om alsnog je bloeddruk wat op te krikken, zodat je uiteindelijk op de normale waardes van 120 / 80 terechtkomt.

Symptomen van een lage bloeddruk

Flauwvallen

In principe is een lage bloeddruk geen groot probleem. Wanneer dit regelmatig voorkomt dan is het uiteraard niet helemaal goed voor de gezondheid, maar risico’s zoals bij een hoge bloeddruk zijn er niet. Bij een lage bloeddruk is het risico op flauwvallen echter wel veel groot.

Duizeligheid

Ook zal je sneller last hebben van duizeligheid, vooral als je bijvoorbeeld opstaat van een stoel of bank. Of in de ochtend als je je bed uit stapt en nog op gang moet komen.

Wat te doen tegen lage bloeddruk?

Indien je een lage bloeddruk hebt wil je uiteraard dat deze weer naar een normaal level gaat. Om dat te bereiken moet je eigenlijk het tegenovergestelde doen van iemand die een te hoge bloeddruk heeft. Je eetpatroon of dieet aanpassen is de beste keuze.

Dieet

Je kunt het beste meer zouten en suikers gaan eten. Uiteraard niet teveel, maar probeer meer van deze stoffen in te nemen dan je nu doet. Wanneer je een lage bloeddruk hebt is het ook verstandig om veel rood vlees en andere vleesproducten te eten vanwege het aanwezige ijzer. Ijzer is namelijk nodig voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes, die op hun beurt weer zorgen voor het zuurstoftransport. Probeer iets te minderen in fruit en groente, maar uiteraard niet helemaal stoppen. Je hebt nog steeds de vitaminen die zich in fruit en groente bevinden nodig.

Huisarts

Als je een te lage bloeddruk hebt is het altijd verstandig om hiermee eens naar de huisarts te gaan. Die kan je helpen zoeken naar de oorzaak van de te lage bloeddruk. Hij kan je ook een aantal eet tips geven. In ieder geval krijg je door een bezoekje aan de huisarts duidelijkheid over jou huidige situatie.


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x