Iedereen kent wel de claims die fabrikanten van cosmetica en toiletartikelen op hun producten of in advertenties vermelden. Vaak wordt hieraan een medisch of wetenschappelijk tintje gegeven. Een dokter in een witte jas of de vermelding van een steekproef en bepaalde percentages moeten de claim enig gezag verlenen en de potentiële koper over de streep trekken. De grote vraag hierbij is altijd hoe geloofwaardig de beloften zijn en of de producten doen wat ze beloven. Eén van de persoonlijke verzorgingsproducten waarbij deze vraag door de jaren heen onophoudelijk terugkeert in media-artikelen en televisieprogramma´s, is de anti-rimpelcrème. Dit is niet zo verwonderlijk, want de belangen zijn groot, zowel van de cosmetica-industrie die grote bedragen aan dit product verdient, als van de vrouwen (en mannen) die hun hoop hebben gevestigd op het effect van dit vloeibare goud in tubes en flacons `omdat ze het waard zijn`.
De conclusie die getrokken kan worden uit de commentaren en evaluaties van dermatologen op het gebied van anti-rimpelcrèmes, is dat het merk en de prijs niet allesbepalend zijn. Het is zeker niet zo dat hoe duurder de crème of bekender het merk is, het effect en de kwaliteit daarmee navenant toenemen. Een bescheiden en anoniem potje dagcrème van een huismerk van een gewone drogist kan even effectief of even weinig werkzaam zijn als een veelbelovend, duur uitziend, high tech, innovatieve anti-rimpelcreme van een `sophisticated` en duur merk.
Waaraan voldoet een goede antirimpelcreme?
De kwaliteit, werking en effect van een crème op de huid zijn afhankelijk van de volgende factoren:
– Bevat de crème een SPF-filter van bij voorkeur 30, zodat schade door de zon en UV-straling wordt voorkomen?
– Zitten er in de crème stoffen die bij een groot aantal gebruikers irritaties of allergische reacties van de huid kunnen oproepen? Denk hierbij aan geurstoffen, synthetische conserveermiddelen of biologische etherische oliën.
– Bevat de crème huideigen stoffen in de juiste concentratie en combinatie, waardoor de huidstructuur en de beschermende huidbarrière worden verbeterd?
– Heeft de crème anti-oxidanten als ingrediënt die de schade aan de huid door vrije radicalen en ontstekingen kunnen tegengaan?
– Maken de zogenaamde celcommunicerende stoffen deel uit van het product. Deze stoffen kunnen ervoor zorgen dat de huid jonge en gezonde cellen aanmaakt.
– Zit er een ‘facelift’ ingredient in? Een stof die de huid strakker trekt? Denk hierbij aan botox achtige stoffen. Het klinkt als een ‘stap te ver’, maar dit zijn vaak wel echt de ingredienten die daadwerkelijk zichtbaar effect hebben.
Ga zelf op onderzoek uit
Indien u, eventueel met behulp van een dermatoloog of informatie van internet, deze vragen kunt beantwoorden, dan kunt u beoordelen of uw huidige of toekomstige crème werkzaam en effectief is als anti-rimpelcrème en waarschijnlijk zal doen wat het etiket belooft. We wensen u veel succes bij uw zoektocht naar de ideale antirimpelcrème!
Overigens, een antirimpel creme die zeker effect heeft en zienbaar rimpels zal doen afnemen is een creme met slangengif erin. Ja u leest het goed! Hier een kleine quote van het product: “Een revolutionaire formule met uitstekende antirimpel eigenschappen die een botox-like effect geven, de huid verzachten, glad maken en rimpels en uitdrukkingslijnen verminderen. Door het plaatselijk gebruik op de spierfunctie in het gezicht zal er een duidelijk verschil zijn en zal de huid significant strakker gespannen zijn over het gezicht waardoor een faceliftend-effect zal ontstaan.”
Voor meer info en kopen ga naar het product SLANGENGIF CREME SYN-AKE VENOM