Selecteer een pagina

Veel mensen zijn tegenwoordig te vinden in de sportschool, maar doen dit in veel gevallen nog zonder idee of doel. Mensen gaan sporten om bijvoorbeeld een streefgewicht te halen of een gewenste figuur te behalen. Lees in dit artikel hoe je je tijd in de sportschool zo effectief en nuttig mogelijk besteed.

Eet het juiste voor, tijdens en na een training

Hard trainen is belangrijk, maar om de training oook daadwerkelijk om te zetten in resultaten is het belangrijk om de juiste dingen te eten (of nemen) voor, tijdens en na een training. Als je dit doet zal je lichaam sneller aanpassen, afvallen en herstellen.

Zorg dat je voor een training goed gegeten hebt, een combinatie van koolhydraten en eiwitten. Denk bijvoorbeeld aan een broodje kaas, een bakje kwark met muesli of een omelet op brood. Zodoende heb je genoeg energie en bouwstoffen.

Tijdens een training kan je het beste een banaan eten, water drinken of een sportdrank. Vooral als je lang en intensief traint is een sportdrankpoeder aan te bevelen.

Na een training is het belangrijk om je energiereserves weer aan te vullen, dit doe je met een goede maaltijd die koolhydraten, vetten en eiwitten bevat. Het is extra belangrijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen en het liefst zo snel mogelijk na je training. Eiwitten zorgen voor sneller spierherstel. In dit kader blijken eiwitshakes of weight gainers vaak een uitkomst.

Eiwitshakes

Veel sporters nemen eiwitshakes. Deze zijn ervoor om op een makkelijke manier meer eiwitten binnen te krijgen en  eiwitten dragen bij aan een beter herstel en het opbouwen van spieren. Tevens helpen eiwitten bij sneller afvallen.

Het beste moment om eiwitshakes te nemen is een uur voor en direct na een training.

Weight gainers

Weight gainers worden vaak genomen door sporters die willen aankomen in zowel massa als spiermassa. Vaak zijn dit mensen die van zichzelf dun zijn, de zogenaamde ectomorf. Omdat een weight gainer zowel koolhydraten als eiwitten bevat, in een goede verhouding om massa aan te zetten, is dit ook een goede keus.

Preworkout

Heeft u weinig kracht in de ochtend om het uiterste van uw lichaam te vragen? Dan zou u erover na kunnen denken om een pre workout te gebruiken. Dit supplement zorgt voor een energieboost en draagt bij aan het verhogen van uw kracht en energie.

Werk met kant-en-klare training- en voedingsschema’s

Wilt u op een verantwoorde manier naar de sportschool gaan en ook op korte termijn resultaat gaan boeken? Dan zijn kant-en-klaar schema’s voor uw doel een aanrader. Allereerst moet u ervoor zorgen dat deze schema’s haalbaar zijn en passen bij uw persoonlijke wensen behoeften. Zorg er voor dat u deze schema’s laat opstellen door iemand die hier verstand van heeft, want zij weten te allen tijde wat goed voor u is en nemen het ook mee in de gewenste doelen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x