Selecteer een pagina

Een goede verzorging van uw voeten is belangrijk. Voornamelijk uw teennagels verdienen een goede verzorging. Verzorgt u de nagels niet goed, dan kunt u problemen krijgen; zoals een ingegroeide teennagel.

Oorzaak van ingegroeide teennagel

Om uw tenen te knippen, moet u beschikken over een goede nagelknipper. Knip uw tenen hiermee recht af en zorg ervoor dat ze niet te kort geknipt worden. Belangrijk om te weten is dat u uw nagels rond moet knippen. Doet u dit niet dan kunt in last krijgen van een ingegroeide teennagel.

Kenmerken van een ingegroeide teennagel

Maar hoe weet u nou dat u een ingroeiende teennagel hebt. Een aantal kenmerken van een ingroeiende teennagel zijn: roodheid en een kloppend gevoel. Maar even drukken op de plek kan al voor enorme pijn zorgen. De boosdoener is vaak een (klein) stukje teennagel. Dit kan een zwevend stukje (= van de nagel af) of een vast stukje nagel zijn. Feit is dat een ingegroeide teennagel zorgt voor veel pijn.

Wat doen tegen een ingegroeide teennagel?

Mocht u een ingegroeide teennagel hebben, dan kunt u het beste uw voet in een teiltje met warm water doen. In het water moet u Soda strooien. Deze kan ervoor zorgen dat de nagel uit zichzelf uit de teen verdwijnt. Doe dit dus elke dag. Mocht dit echter niet het geval zijn, dan moet u naar de dokter toe.

Deze medisch specialist zal uw teennagel – met of zonder verdoving – opensnijden en de boosdoener vervolgens verwijderen. Tevens heeft hij daarna de mogelijkheid om er een vloeistof in te spuiten, waardoor op deze plaats uw teen niet meer groeit.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x