Selecteer een pagina

Poffertjes is een typisch Nederlands gerecht. Je hebt diverse uithollingen in een pan waarin je een poffertjesmengsel kunt doen. Door op de juiste voorbewerking en verhitting kan je de perfecte poffertjes krijgen! De poffertjes zijn overigens nauw verwant met de normale pannenkoeken!

Waarom poffertjes?

Poffertjes lijken op pannenkoeken qua samenstelling, maar omdat ze een stuk kleiner zijn is de kans op overeten ook lager. Daarnaast kan je per uitholling (poffertje) heerlijk varieren! Je kunt makkelijk ingredienten toevoegen of weglaten per uitholling om zo een heerlijk gevarieerde maaltijd samen te stellen.

Je kunt pannenkoeken en poffertjes eten als toetje, ontbijt of brunch voor extra energie.

Poffertjes ingrediënten

Pannenkoeken en poffertjes zijn uiterst gemakkelijk te bereiden met ingrediënten als bloem, eieren, boter en melk. Vanwege de eenvoud en smakelijkheid zijn pannenkoeken en poffertjes een favoriet gerecht.

Bekijk ook eens onze 20 eiwitrijke pannenkoeken recepten

Poffertjespan

De poffertjespan is een pan met antiaanbaklaag met een gevormd oppervlak. Poffertjespannen hebben vooraf ingestelde vormen, u kunt kiezen voor eenvoudige ronde vormen of diervormen, harten, fruitvormen of andere fancy en grappige vormen.

Tegenwoordig hebben alle poffertjespannen een antiaanbaklaag, je hoeft niet eens bakolie of boter te gebruiken bij het bakken. Giet het mengsel gewoon op de vormen, wacht tot het mengsel opzwelt en draai dan om naar de andere kant om het bakken van de poffertjes te voltooien.

Met welke factoren moet je rekening houden bij het kiezen van een poffertjespan?

Zware of lichte pan?

Een poffertjespan is meestal vrij licht van gewicht, echter is een zware pan meestal duurzamer dan een lichte.

In vergelijking met lichte pannen is het echter moeilijker om de zware te hanteren en schoon te maken. U hierin zelf de voor- en nadelen overwegen.

Het materiaal van de pan

Materiaal is een belangrijke bepalende factor voor de levensduur van pannenkoekenpannen en gezondheidsproblemen voor gebruikers. Enkele van de veilige materialen waarmee u rekening moet houden, zijn onder meer:

Pannenkoekenpan van roestvrij staal

De meeste roestvrijstalen pannen kunnen direct op gasfornuizen en infraroodkachels worden gebruikt, in alle soorten roestvrij staal kan alleen roestvrij staal 403 worden gebruikt op inductiefornuizen, terwijl roestvrij staal 201 en roestvrij staal 304 dat niet kunnen.

Pannenkoekenpan van aluminiumlegering
Aluminiumlegering is een combinatie van aluminium en andere metalen, in vergelijking met massief aluminium is het harder en het oppervlak is behandeld om de hoeveelheid aluminium die in voedsel kan worden opgelost te beperken.

Pannenkoekenpannen van aluminiumlegering werken alleen goed op gasfornuizen en infraroodfornuizen, maar als u goed wilt werken op de inductiekookplaat, is het absoluut noodzakelijk dat pannen ontworpen zijn met een magnetische bodem.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x