Selecteer een pagina

Wil je gezonder gaan leven, dan zal je in de eerste plaats meer op je voeding moeten gaan letten. Zo zijn noten en zaden belangrijke leveranciers van gezonde vetten. Ze bevatten omega-3 en ook omega-6 en leveren daarnaast belangrijke eiwitten en vezels. Je zal het misschien niet meteen denken, maar noten en zaden bevatten daarnaast ook nog eens diverse vitaminen en of dat nog niet genoeg is, krijg je allerlei andere stoffen binnen zoals koper, zink, foliumzuur en magnesium. Probeer daarom elke dag minimaal een handvol noten en zaden te eten. In dit artikel leggen we je uit welke ziektes je kan voorkomen door zaden en noten te eten, welke noot- en zaadsoorten het meest gezond zijn en tenslotte hoe deze wonderen van de natuur jou een prachtige huid kunnen bezorgen!

Voorkom ziektes met noten en zaden

Zoals van zoveel natuurlijke voedingsproducten gaat ook van noten en zaden een heilzame werking uit. Wetenschappers hebben inmiddels kunnen aantonen dat een paar noten per week eten al de kans op ziekten aan het hart en bloedvaten drastisch vermindert wordt. Vrijwel elke noot en zaad bevat daarnaast phytochemicaliën. Dit zijn stofjes die de kans op kanker in de dikke darm, prostaat en borstkanker verminderen.

Gezonde noot- en zaadsoorten

Vrijwel alle eetbare noten en zaden voor de mens zijn gezond. Maar er is een aantal nootsoorten en zaadsoorten die supergezond voor je zijn! Gezonde zaden zijn bijvoorbeeld sesamzaad, pompoenzaad, chiazaad, hennepzaad, lijnzaad en zonnebloempitten. Gezonde noten zijn pecannoten, walnoten, amandelen, cashewnoten, hazelnoten en paranoten. Deze zaden en noten zijn doorgaans verkrijgbaar in de meeste supermarkten en natuurlijk in winkels zoals De Tuinen.

Eet je huid stralend!

Wie wil er nou niet stralend door het leven gaan? Een stralende huid vertelt iets over de conditie van de aderen. Mensen met een oude, grauwe huid hebben doorgaans problemen met de hart- en/of bloedvaten. Aderen in een goede conditie kunnen meer zuurstof en belangrijke voedingsstoffen vervoeren naar de huid, waardoor de huid er veel beter uit gaat zien. Zorg ervoor dat je meerdere soorten zaden met elkaar mengt en deze vervolgens ‘kneust’. Door de zaden te kneuzen komen er goede oliën en ontstekingsremmende, huidverzachtende stoffen vrij. Daarnaast krijg je stoffen binnen die de huid herstellen, zoals zink. Heb je ontdekt dat je meer rimpels krijgt? De kans is groot dat je een vitamine E tekort hebt. Vitamine E zit in zaden zoals pompoenzaad en lijnzaad. En vergeet ook niet om dagelijks voldoende water te drinken! Water zuivert je lichaam, organen en je huid heeft voldoende water nodig om soepel te blijven.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x