Selecteer een pagina

Gaat het lopen steeds moeizamer waardoor u bang bent om te vallen? Of kunt u minder lang staan dan voorheen? Dan wordt het tijd om een rollator aan te schaffen.

Een rollator is een handig hulpmiddel voor als u moeite krijgt met lopen en of staan. Een rollator geeft u ondersteuning tijdens het lopen, waardoor dit een stuk gemakkelijker gaat. Tegenwoordig kunt u gemakkelijk een rollator kopen via deze rollator winkel. Zo gaat u weer zelfverzekerd op pad. Maar waar moet u op letten bij het kopen van een rollator? Wij vertellen het u in dit uitgebreide artikel vol handige tips!

Kies voor een lichtgewicht rollator

Bij het kiezen van een rollator heeft u de keuze uit: zwaargewicht of lichtgewicht modellen. Vroeger waren rollators een stuk zwaarder, maar tegenwoordig zijn de meeste modellen licht van gewicht. Lichtgewicht rollators zijn door de hedendaagse techniek net zo stabiel en veilig als de zwaardere modellen. U kunt het beste een lichtgewicht rollator kopen, want deze is een stuk functioneler. Zo kunt u of uw partner de rollator bijvoorbeeld gemakkelijk tillen of in de kofferbak van de auto leggen.

Rollator voor binnen of buiten

Wilt u de rollator binnen, buiten of wellicht voor zowel binnen als buiten gebruiken? Dan is het belangrijk om hiermee rekening te houden. Er zijn namelijk rollators die enkel geschikt zijn voor binnen. Deze zijn enorm licht en kleiner van formaat, wat ervoor zorgt dat u zich gemakkelijk kunt verplaatsen binnenshuis. Deze binnen rollators zijn dus echt niet gemaakt voor buitengebruik. Wilt u een rollator ook buiten gebruiken? Kies dan voor een buiten rollator. 

Rollator maat

Bij de juiste maat rollator zitten de handvatten op polshoogte als de gebruiker rechtop staat met de armen langs het lichaam. Wanneer u de hoogte vanaf de grond tot uw pols meet wanneer u rechtop staat. Deze maat rollator moet u hebben. De meeste rollators zijn verstelbaar, maar check voor de zekerheid altijd even of uw maat mogelijk is.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x