Selecteer een pagina

Van alle koolhydraatarme recepten is het ontbijt eigenlijk nog wel de belangrijkste maaltijd, vinden veel experts. Maar waarom?

Een koolhydraatarm ontbijt is de start van de dag. Wanneer je zorgt voor voldoende energie, kun je daar de rest van de dag goed van profiteren.  Maar wie een koolhydraatarm ontbijtje wil bereiden, moet zich wel aan een aantal belangrijke richtlijnen houden. Die richtlijnen geven we je graag in dit artikel. Zo leer je een aantal zaken, namelijk:

  1. Wat zijn de randvoorwaarden voor een goed koolhydraatarm ontbijt?;
  2. Wat mag je wel eten en drinken tijdens een koolhydraatarm ontbijt?;
  3. Welke producten kun je beter laten staan?

Tot slot geven we je nog enkele tips en adviezen om een koolhydraatarm ontbijt zodanig voor te bereiden dat het ’s ochtends niet al te veel werk meer kost. Want drukke mensen zouden geen smoes mogen hebben om een koolhydraatarm ontbijt te laten staan!

Wat is een koolhydraatarm ontbijt?

Een koolhydraatarm ontbijt is een ontbijt waarbij de ingrediënten laag zijn in koolhydraten. Met andere woorden: producten met veel toegevoegde suikers worden geweerd en verruild voor producten op basis van eiwit en onverzadigde vetten. De bron is vaak een natuurlijk product, zonder allerlei chemische toevoegingen, waarvan ook suikers een voorbeeld zijn. Door dat te doen voorkom je dat deze koolhydraten als vet blijven plakken en je dikker maken. Ze geven je daarbij ook nog eens voldoende energie en geen reden om te snacken. Voordeel na voordeel, dus.

Wat mag je wel eten en drinken?

koolhydraatarm

Een goed koolhydraatarm ontbijt bestaat dus uit producten die arm zijn in koolhydraten, maar wel veel eiwitten bevatten. Daar kunnen we aardig wat voorbeelden van noemen, zoals: ei, vis en vlees, groenten en fruit.

Nu is het voor veel mensen niet de gewoonte om in de ochtend vis of vlees te eten, maar dit is snel aangeleerd. Mocht je het echt niet willen, dan kun je je ook beperken tot ei. Mensen dachten lange tijd dat ei niet zo gezond is, maar ei kun je regelmatiger eten dan je zou denken. Het is een gezonde en krachtige bron van voeding. Daarbij kun je met ei allerlei kanten op! Van omelet tot gebakken, van geklutst tot roerei. Vul ze met vlees, vis en fruit als je wil variëren.

Drink bij voorkeur verse sappen, thee en koffie. Dit zijn toegestane producten, zonder suikers het liefst.

Wat kun je beter niet eten en drinken?

Er zijn veel producen die je bij een ontbijt beter kunt laten staan, zoals brood. Brood is een echte dikmaker en een belangrijke bron van koolhydraten. Het zijn ongezonde koolhydraten. Brood is dan ook niet echt van toegevoegde waarde. De basis voor veel mensen tijdens het ontbijt is helaas wel brood, maar met een beetje gewenning kun je dus omelet als basis gaan gebruiken. Ook sappen uit pak kun je het beste laten staan. Deze lijken gezond, maar zijn aangevuld met suikers en om die reden niet gezond. Ze maken je onnodig dik en geven je geen verzadigd gevoel.

Ontbijt voorbereiden

Geen tijd om vroeg in de keuken te staan? Dan is het goed om te weten dat er allerlei gerechten zijn om te bereiden voor langere tijd. Deze notencake bijvoorbeeld, laat zich prima bereiden en bewaren. Je kunt hier ruim een week van eten. Zo heb je elke ochtend een dikke plak cake, waar je energie van krijgt en van af zal vallen.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x