Selecteer een pagina

Drempelhulpen zijn een kosteneffectieve oplossing om ouderen, of mensen met een rolstoel, rollator of scooter door een deuropening te helpen waarbij de drempel of het deurkozijn boven het loopoppervlak zit. Drempelhulpen zijn doorgaans eenvoudig te installeren, duurzaam en sterk. Een drempelhulp kopen is eenvoudig.

Wanneer een drempelhulp overwegen?

Als je ouder wordt of minder mobiel bent ga je merken dat drempels in en rondom huis je meer moeite kosten en wellicht zelfs irritatie opwekken. Als je minder mobiel bent en een rollator gebruikt of in een rolstoel zit, dan ontkom je feitelijk niet aan een drempelhulp.

Vooral als de drempel zich op een plek bevindt waar je vaak langs moet. Zoals van de woonkamer naar de keuken, of van binnen naar buiten en andersom. Soms geldt dit ook voor een schuurtje waar fietsen staan, het optillen van de fiets over de drempel kan zwaar zijn, vooral bij elektrische fietsen! Een drempelhulp bied hier uitkomst.

Als je nog gewoon zelf kunt lopen denk je niet zo snel aan een drempelhulp, het is wellicht een vervelend ongemakje dat stapje eroverheen, maar misschien merk je dat je ineens wat vaker erachter blijf hangen, of dat het meer moeite kost om eroverheen te stappen. Helaas komt dit o.a. door sarcopenie, de afname van spierweefsel en kracht naarmate we ouder worden. Dit is een sluipend proces.

Hoewel je wellicht denkt dat je nog wel even zonder drempelhulp kunt is het verstandig om het toch te installeren nu je nog voldoende mobiel en sterk bent. Een drempel geeft namelijk een verhoogd risico op vallen! En naarmate je ouder wordt neemt dat risico toe. Helaas zijn ook de dagen voorbij dat je jezelf met een lenige koprol kunt opvangen bij een val. Als je valt als oudere, dan kan dat meteen ernstige verwondingen veroorzaken zoals een gebroken schouderbeen, gekneusde ribben of zelfs een gebroken heup.

Met een drempelhulp voorkom je overbelasting en verhoog je je zelfredzaamheid, waardoor je langer thuis kunt blijven wonen.

Keuze in drempelhulpen

Er zijn vele vele soorten drempelhulpen verkrijgbaar. In diverse maten en materialen, voor buiten en binnen. Zo heb je drempelhulpen van hout, metaal, plastic, rubber of aluminium.

Je keuze van een goede drempelhulp moet afhangen van de volgende factoren:

  • Hoeveel gewicht moet de drempelhulp kunnen dragen?
  • Wordt de drempelhulp blootgesteld aan regen, sneeuw en vuil?
  • Is dit een permanente of tijdelijke installatie?
  • Is er hulp beschikbaar om iemand in een rolstoel de helling op en af ​​te helpen?
  • Wat is mijn budget?

Een goede installateur kan jou met deze vragen helpen. Laat je goed informeren. Iedere situatie is weer anders.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x