Volkorenproducten goed voor cholesterol

Volkorenproducten bevatten vaak veel wateroplosbare vezels en beta-glucanen. Deze complexe koolhydraten binden in het darmstelsel aan cholesterol en galzouten waardor er minder cholesterol uit de voeding wordt opgenomen. Een grote studie van Nicolisi en medewerkers toonde aan dat een dagelijkse opname van 3 gram beta-glucaan de totale cholesterol met ongeveer 10% verlaagt.Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Ook bevatten volkoren producten naast een hoop vitaminen en mineralen een serie antioxidanten, genaamd de avenanthramiden. Deze voorkomen dat vrije radicalen het LDL cholesterol oxideren, waardoor de kans op plaquevorming in de aderen kleiner wordt.

Geef dus de voorkeur aan vezelrijke graanproducten, maar laat u niet misleiden door de kleur. Kijk goed op het etiket of het echt om volkoren(tarwe)meel gaat.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply