Selecteer een pagina

Vrijwel iedereen weet dat water drinken gezond is. Maar niet iedereen weet dat veel water drinken ziektes voorkomt en zelfs ziektes kan genezen! Het menselijk lichaam bestaat uit ongeveer 3/4 deel uit water. Het lichaam van mannen bestaat uit iets meer water dan het lichaam van vrouwen. Water in het lichaam is met name belangrijk omdat dit het mogelijk maakt om voedingsstoffen op te nemen en te vervoeren. Het maakt het ook mogelijk dat afval kan worden uitgescheiden, cellen optimaal kunnen werken en natuurlijk is het noodzakelijk om te blijven leven. Water voorkomt ook ziektes. Wij vertellen je in dit artikelen onder meer welke ziektes je kunt voorkomen door voldoende water te drinken.

Ziektes die je voorkomt door voldoende te drinken

Onderzoeken hebben aangetoond dat veel ziektes te voorkomen en te genezen zijn door gewoon voldoende water te drinken. Zo voorkom je mogelijk ziektes zoals migraine, hoge bloeddruk, obesitas en chronische vermoeidheid of pijn. Deze ziektes openbaren zich meestal indien men jarenlang te weinig water drinkt. Geef je lichaam dus waar het recht op heeft en wat het nodig heeft: Voldoende water! Je zult je veel fitter voelen en giftige stoffen in je lichaam kunnen alleen dan optimaal worden verwijderd.

Heb jij een tekort aan water?

Een tekort aan water is vaak gemakkelijk te herkennen. Allereerst hebben mensen met watertekort vaak een droge mond. Maar dit symptoom van watertekort wordt bijna altijd vergezeld door hoofdpijn, duizeligheid, snelle hartslag, misselijkheid, angst, depressiviteit of sombere gevoelens. Let ook op de kleur van je urine. Is deze geel (ook diepgeel tot zelfs oranje), dan is de kans groot dat je te weinig water drinkt. Urine hoort namelijk kleurloos te zijn. Andere symptomen zijn spierkrampen, vermoeidheid en honger.

Hoeveel water moet je drinken?

Het verschilt per persoon maar over het algemeen geldt de volgende regel: Ben je 75 kilogram? Dan is het drinken van 2 liter water per dag aanbevolen. Ben je veel zwaarder, dan heeft je lichaam ook meer vocht nodig. Andersom geldt hetzelfde. Maar drink ook weer niet teveel water. Dat kan ook schadelijke gevolgen hebben. Om in de gaten te houden hoeveel water je dagelijks binnen krijgt, kan je het beste enkele literflessen vullen met water en het vocht over de gehele dag heen consumeren. In de ochtend is het belangrijk om het tekort aan water direct weer aan te vullen. Drink 2 tot 3 glazen water.

Eerst water en dan pas de rest

Wat ons betreft is water de allerbelangrijkste ‘voedingsstof’ die je lichaam nodig heeft. Daarna pas komen andere belangrijke voedingsstoffen zoals groenten en fruit, noten en zaden, vlees, vis, eieren, vet en room. Je lijf is afhankelijk van water. Drink daarom dagelijks voldoende water en je zult je veel gezonder en fitter voelen!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x