Selecteer een pagina

We lopen de hele dag op onze voeten, toch zijn er maar weinig mensen die echt zorgzame aandacht besteden aan hun voeten. Je merkt pas hoe belangrijk een goede verzorging van je voeten is als je er wat aan gaat mankeren. In dit artikel gaan we dieper in op voetmassage en pedicure en bespreken we de voor- en nadelen.

Voetmassage

Voordelen voetmassage

Een voetmassage is niet alleen fijn om te krijgen, het verbetert ook de bloedsomloop, stimuleert spieren, vermindert spanning en verlicht vaak pijn.

Bovendien helpt het om voet- en enkelblessures te voorkomen, vermindert het de effecten van depressie en angst en helpt bij hoofdpijn en migraine.

Vaak wordt een speciale massage zalf gebruikt, zoals toco tholin. Dit voorkomt (pijnlijke) wrijving en voelt fijner.

Nadelen voetmassage

 1. Wanneer de druk hoger is dan de vereiste, veroorzaakt het pijn nabij het drukpunt of in dat deel van het lichaam.
 2. Druk uitoefenen op het verkeerde drukpunt zal het probleem niet verhelpen. Maar het kan leiden tot een ander probleem.
 3. Als masseren te lang duurt, zullen uw voeten pijn doen.

Overigens treden bovenstaande nadelen vaak alleen op bij onervaren voetmasseurs.

Pedicure

Tegenwoordig is het vrij normaal om een pedicure te ondergaan voor zowel mannen als vrouwen. Sommige artsen raden hun patiënten een pedicure ook aan voor hun gezondheid.

Er zijn veel professionele pedicure salons, waarbij je de goede mede kunt herkennen aan het feit dat ze hun behandelstoel elektrisch kunnen bedienen. Dit is prettiger voor zowel de klant als de behandelaar. Ze kunnen echter zowel gezondheidsrisico’s als -voordelen hebben, wat betekent dat het belangrijk is om advies in te winnen bij een podotherapeut, voordat u een behandeling overweegt.

Mocht u trouwens vooral last hebben van zweetvoeten, we hebben eerder een speciaal artikel over zweetvoeten geschreven.

Hieronder een uitgebreide lijst met wat u wel en niet moet doen voor uw voeten voordat u overweegt een pedicure te nemen, of u dit nu zelf doet of een salon bezoekt.

Voordelen pedicure

 • Help infectie van de teennagels te voorkomen
 • Voorkom ingegroeide teennagels
 • Reinig de voeten van ingesleten vuil en bacteriën, waardoor voetengeur, nagelaandoeningen en ziektes worden voorkomen
 • Verminder het risico op teentrauma door gezonde teennagels te bevorderen
 • Help voetproblemen in een vroeg stadium te identificeren en te behandelen, zoals schimmelinfecties, eeltknobbels en likdoorns
 • Door massage van de voet, helpen spanning, stress en stijfheid te verminderen
 • Door massage van de voeten rond de enkels, de bloedsomloop over het hele lichaam helpen
 • Helpt vocht in de voeten te behouden, dankzij de gebruikte oliën en lotions


Nadelen en risico’s van pedicure

 • De jets in een whirlpool voetenbad kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid, omdat ze bacteriën en schimmels bevatten. Whirlpoolbaden kunnen virale infecties, voetschimmel, wratten en schimmelinfecties veroorzaken.
 • Als uw huid tijdens de procedure wordt gesneden, kunt u mogelijk een bacteriële infectie oplopen als u in contact komt met een vorige klant die een dergelijke infectie heeft gehad, aangezien sommige salons hun medische hulpmiddelen niet tussen elke klant desinfecteren.
 • Als de salon houten hulpmiddelen gebruikt voor uw procedure, houd er dan rekening mee dat deze hulpmiddelen niet kunnen worden gesteriliseerd. Daarom is het belangrijk om te controleren of de therapeut een nieuw houten gereedschap gebruikt voor uw sessie. U kunt ook uw eigen gereedschap meenemen voor gebruik bij de behandeling.

Zelf een pedicure thuis doen?

Sommige mensen doen hun pedicure zelf thuis. Misschien uit kostenoverwegingen, of vanwege het gemak. Let er dan altijd goed op dat je de pedicure spullen goed schoonmaakt en desinfecteert na gebruik.

Wilt u een eigen pedicure salon starten?

Misschien bent u wel bij dit artikel gekomen omdat u zelf een eigen pedicure salon wilt starten. Veel pedicure spullen kunnen goedkoop bij een pedicure groothandel gekocht worden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x