Voedsel allergieën en overgewicht

Genoeg mensen op een dieet geven aan dat het eten van teveel zuivelproducten hun progressie doet stagneren. Dit kan mogelijk veroorzaakt worden door een voedsel allergie of – intolerantie. Een grote kans dat dit veroorzaakt wordt door melk caseïne, een bekende veroorzaker. Het is lastig te bepalen voor welke voedingsmiddelen je precies intolerant bent, maar veel voorkomende zijn:

  • Graan en graanproducten (gluten)
  • Koemelk producten (melk, kaas etc.)
  • Mais
  • Soja
  • Kippen eiwit

Je kan soms een voedselallergie opmerken aan de volgende symptomen; aankomen in gewicht, vasthouden van vocht, volle sinussen (snotteren, slijm wat vastzit in het hoofd en neus), huid irritaties, darm irritaties, diarree.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Als je op een gewicht plateau zit en je wilt een voedselallergie uitsluiten, probeer dan twee weken lang geen zuivelproducten te eten (zuivel moet je als eerste proberen). Merk je na twee weken dat het beter gaat, hou dit regime dan aan. Zoniet, probeer dan kippenei, daarna soja. Uiteraard kan de voedsel intolerantie ook door andere, niet genoemde voedingsmiddelen veroorzaakt worden. In dat geval zou je een voedsel intolerantie test kunnen overwegen (aan te vragen via de huisarts).

Als het goed is eet je op een koolhydraatarm dieet vrijwel geen graanproducten of mais, dus dit is vaak een prima dieet voor mensen met voedsel allergieën of intoleranties.

Health Alert

Wilt u meteen op de hoogte worden gebracht bij publicatie van nieuwe gezondheids artikelen? Schrijf u dan in voor de Health Alert.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply