Selecteer een pagina

suikervrije frisdrank
Suikervrije dranken zijn al jarenlang immens populair bij mensen die beter op hun gewicht willen letten. Een medewerker van de University of Miami Miller School of Medicine vroeg zich echter af of deze suikervrije dranken echt zo gezond waren.
Hannah Gardener, hoofd van het onderzoeksteam, en haar medewerkers volgden bijna 10 jaar lang de drinkgewoonten van ruim 2.500 mensen uit New York. De uitkomst van de test was vrij schokkend. Hieruit bleek dat mensen die dagelijks de zogenoemde dieetdranken tot zich namen ruim 61% meer kans liepen om vroeg of laat een hartaanval te krijgen.
Deze uitkomst zorgde direct voor ongerustheid onder de deelnemers aan het onderzoek. Hannah Gardener temperde deze onrust echter door aan te geven dat de mensen vanwege de resultaten van dit onderzoek niet ineens hun gewoonten moesten gaan wijzigen. Daarvoor was nog te veel onzekerheid over de oorzaak van de verhoogde kans op hartaandoeningen.
Gardener gaf aan dat ze met het onderzoek slechts een voorzet wilde geven voor andere onderzoeken. Zij hoopt dan ook dat de resultaten van het onderzoek andere wetenschappers zal motiveren verder onderzoek te doen naar de eventuele gezondheidsrisico van de populaire dranken.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x