Veel vrouwen ervaren negatieve gevoelens na seks

depressieve gevoelens na sex

Onderzoek onder 200 Australische vrouwen laat zien dat veel vrouwen last hebben van verdrietige of depressieve gevoelens na het hebben van seks. Verrassende resultaten,  aangezien je je tijdens en na seks meestal erg ontspannen voelt, op zowel lichamelijk als psychisch gebied. De vrouwen die zich niet relaxt voelen na de daad hebben last van melancholische, angstige, geïrriteerde of onrustige emoties. Een derde van alle vrouwen ervaart deze gevoelens soms, tien procent heeft er regelmatig of zelfs altijd last van.
De oorzaak van deze gevoelens is echter onduidelijk. Zo is er het voorbeeld van een vrouw die altijd melancholisch werd nadat ze met haar vriend gevreeën had, terwijl ze ontzettend veel van hem hield en hem ook aantrekkelijk vond. De gevoelens kwamen dus niet overeen.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Vrouwen die in het verleden misbruikt zijn, kunnen na de seks last hebben van schaamte of schuldgevoelens. Het onderzoek laat echter zien dat het verband tussen misbruik en vervelende emoties na de seks beperkt is. Dit zou erop kunnen wijzen dat biologische oorzaken van groter belang zijn.

Nader onderzoek is nodig om de oorzaken van deze gevoelens te achterhalen. De onderzoekers willen dan meer vrouwen in hun onderzoek betrekken en ook kijken naar andere culturen. Daarnaast willen ze kijken naar de relatie tussen het zelfbeeld van een vrouw en het ervaren van nare gevoelens na de seks.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply