Selecteer een pagina

depressieve gevoelens na sex

Onderzoek onder 200 Australische vrouwen laat zien dat veel vrouwen last hebben van verdrietige of depressieve gevoelens na het hebben van seks. Verrassende resultaten,  aangezien je je tijdens en na seks meestal erg ontspannen voelt, op zowel lichamelijk als psychisch gebied. De vrouwen die zich niet relaxt voelen na de daad hebben last van melancholische, angstige, geïrriteerde of onrustige emoties. Een derde van alle vrouwen ervaart deze gevoelens soms, tien procent heeft er regelmatig of zelfs altijd last van.
De oorzaak van deze gevoelens is echter onduidelijk. Zo is er het voorbeeld van een vrouw die altijd melancholisch werd nadat ze met haar vriend gevreeën had, terwijl ze ontzettend veel van hem hield en hem ook aantrekkelijk vond. De gevoelens kwamen dus niet overeen.

Vrouwen die in het verleden misbruikt zijn, kunnen na de seks last hebben van schaamte of schuldgevoelens. Het onderzoek laat echter zien dat het verband tussen misbruik en vervelende emoties na de seks beperkt is. Dit zou erop kunnen wijzen dat biologische oorzaken van groter belang zijn.

Nader onderzoek is nodig om de oorzaken van deze gevoelens te achterhalen. De onderzoekers willen dan meer vrouwen in hun onderzoek betrekken en ook kijken naar andere culturen. Daarnaast willen ze kijken naar de relatie tussen het zelfbeeld van een vrouw en het ervaren van nare gevoelens na de seks.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x