Valse informatie op etiketten van Superfoods

De trend van de wel bekende Superfoods duurt voort, al is er de laatste tijd wel steeds meer discussie of het voedsel wel echt zo super is…

De consumentenbond heeft een aantal superfoods onder de loep genomen. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat veel fabrikanten onjuistheden op de verpakkingen zetten of onvolledig zijn. Indien er een grote hoeveelheid van een bepaalde voedingsstof in de superfood zit wordt dit bijvoorbeeld erg overdreven en de daadwerkelijke hoeveelheid wordt niet eens op het etiket vermeld. Door dit overdrijven denken veel mensen heel goed bezig te zijn door het eten van de Superfoods, maar weten niet dat ze eigenlijk kilo’s superfood zouden moeten eten om echt een verschil te merken.

Ook is het mede door de slimme marketing van de superfoods niet gemakkelijk om door de bomen het bos te zien. Veel consumenten weten niet dat veel voedingsstoffen die in superfood zitten ook in goedkopere producten aanwezig zijn. Zoals bijvoorbeeld in spinazie, door het dagelijks dieet zo aan te passen hoeven er niet al teveel superfoods aan te pas te komen en dit scheelt natuurlijk weer in de portemonnee.

Een goede waarschuwing voor consumenten zou zijn dat ze tegenwoordig ook al niet meer alles kunnen geloven wat er op een etiket van een product staat.

By |2014-06-19T14:18:10+00:0019 juni 2014|Feiten&Fabels|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com