Valse informatie op etiketten van Superfoods

De trend van de wel bekende Superfoods duurt voort, al is er de laatste tijd wel steeds meer discussie of het voedsel wel echt zo super is…

De consumentenbond heeft een aantal superfoods onder de loep genomen. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat veel fabrikanten onjuistheden op de verpakkingen zetten of onvolledig zijn. Indien er een grote hoeveelheid van een bepaalde voedingsstof in de superfood zit wordt dit bijvoorbeeld erg overdreven en de daadwerkelijke hoeveelheid wordt niet eens op het etiket vermeld. Door dit overdrijven denken veel mensen heel goed bezig te zijn door het eten van de Superfoods, maar weten niet dat ze eigenlijk kilo’s superfood zouden moeten eten om echt een verschil te merken.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Ook is het mede door de slimme marketing van de superfoods niet gemakkelijk om door de bomen het bos te zien. Veel consumenten weten niet dat veel voedingsstoffen die in superfood zitten ook in goedkopere producten aanwezig zijn. Zoals bijvoorbeeld in spinazie, door het dagelijks dieet zo aan te passen hoeven er niet al teveel superfoods aan te pas te komen en dit scheelt natuurlijk weer in de portemonnee.

Een goede waarschuwing voor consumenten zou zijn dat ze tegenwoordig ook al niet meer alles kunnen geloven wat er op een etiket van een product staat.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply