Valse informatie op etiketten van Superfoods

De trend van de wel bekende Superfoods duurt voort, al is er de laatste tijd wel steeds meer discussie of het voedsel wel echt zo super is…

De consumentenbond heeft een aantal superfoods onder de loep genomen. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat veel fabrikanten onjuistheden op de verpakkingen zetten of onvolledig zijn. Indien er een grote hoeveelheid van een bepaalde voedingsstof in de superfood zit wordt dit bijvoorbeeld erg overdreven en de daadwerkelijke hoeveelheid wordt niet eens op het etiket vermeld. Door dit overdrijven denken veel mensen heel goed bezig te zijn door het eten van de Superfoods, maar weten niet dat ze eigenlijk kilo’s superfood zouden moeten eten om echt een verschil te merken.

[thrive_leads id='3269']

Ook is het mede door de slimme marketing van de superfoods niet gemakkelijk om door de bomen het bos te zien. Veel consumenten weten niet dat veel voedingsstoffen die in superfood zitten ook in goedkopere producten aanwezig zijn. Zoals bijvoorbeeld in spinazie, door het dagelijks dieet zo aan te passen hoeven er niet al teveel superfoods aan te pas te komen en dit scheelt natuurlijk weer in de portemonnee.

Een goede waarschuwing voor consumenten zou zijn dat ze tegenwoordig ook al niet meer alles kunnen geloven wat er op een etiket van een product staat.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen
By | 2014-06-19T14:18:10+00:00 19 juni 2014|Feiten&Fabels|0 Comments

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com