Vaker en eerder overgewicht

Nieuw onderzoek van het Centrale Bureau voor de Statistiek (CBS) in afgelopen week toont aan dat 40 % van onze bevolking overgewicht heeft. In 2012 vertoonde 30 % van alle Nederlanders matig en nog eens 10% ernstig overgewicht. Dat percentage is in de afgelopen decennia steeds verder opgelopen.

Overgewicht erg ongezond

Ernstig overgewicht, obesitas genaamd, treedt vaak op samen met levenslange ziekten als diabetisch, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en gewrichtsslijtage. Zo heeft 13 % van de mensen die veel te zwaar zijn diabetes type 2, negen keer zo veel als bij mensen die een normaal gewicht hebben, zo stelt het CBS.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Jong geleerd is oud gedaan…

Onderzoek in Amerika aan de Emorey University bracht eerder deze week in dit verband aan het licht dat overgewicht vaak al op jonge leeftijd begint. Wanneer kinderen in hun vijfde levensjaar al te dik zijn, hebben ze op hun veertiende jaar vier keer zoveel kans op obesitas dan hun ‘lichtgewicht’ leeftijdsgenoten.

In dit Amerikaanse onderzoek werden 7700 kinderen gevolgd vanaf de tijd dat ze gemiddeld, 5,6 jaar oud waren, toen had 12,4% obesitas en 14,9 % overgewicht. In de acht jaren daarna tot hun 14e werden hun lengte en gewicht zeven keer gemeten; op hun veertiende had 20,8% obesitas en 17% overgewicht.

Opmerkelijk daarbij was dat de kinderen die op hun vijfde al zwaar waren vier keer zo vaak aan obesitas leden dan hun leeftijdsgenoten die als kleuter slank waren. De helft van de kinderen die tussen hun 5e en 14e obesitas ontwikkelden, had al op de jonge leeftijd van vijf jaar overgewicht.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply