Selecteer een pagina

Zoveel mensen, zoveel wensen luidt het gezegde en dat klopt natuurlijk ook. We zijn allemaal verschillend en hebben allemaal onze eigen normen, waarden en opvattingen. Ook als ouders zijnde. Je voedt jouw kinderen op een manier op die voor jou goed voelt. Wat alle ouders wel gemeen hebben, is dat jij je eigen kind wil beschermen. Je wilt dat je kind gezond en gelukkig is. Dat hij of zij een mooie toekomst tegemoet gaat. Als ouders doe je alles wat er in je macht ligt om dat voor elkaar te krijgen. Wanneer je erachter komt dat jouw kind een beperking heeft, is dat natuurlijk even schrikken. Dit betekent echter niet dat jouw kind geen zicht meer heeft op een goede en verder gezonde toekomst, in tegendeel zelfs. Het is belangrijk dat jouw kind goede zorg krijgt en extra aandacht. Deze zorg hoeft niet alleen op de ouders aan te komen. Je kunt genoeg hulp krijgen en je doet er goed aan om die te accepteren. Zo biedt Prismanet goede zorg en gezinsbegeleiding aan. Zij geven samen met jou extra en speciale aandacht aan je kind, zodat hij of zij een eigen plekje in de samenleving verwerft.

Sporten met een beperking

Kinderen met een beperking kunnen bijna net zoveel als kinderen zonder beperking. Het gaat alleen op een net wat andere manier en er komen een vaak aanpassingen aan te pas. Dit geldt ook voor het sporten. Het is voor jouw kind net zo belangrijk om te sporten als voor ieder ander kind. Het houdt hem of haar namelijk fit en het is goed voor de gezondheid. Daarnaast is het voor kinderen ook erg leuk om te doen. Het is belangrijk dat jouw kind in contact komt met andere kinderen. Door het sporten krijgt jouw zoon of dochter ook wat meer zelfvertrouwen. Bekijk samen met je kind welke sporten hij of zij allemaal kan beoefenen. Er is veel mogelijk, kijk maar naar de topsporters op de Paralympics. Het is afhankelijk van welke handicap jouw kind heeft en op welk niveau. Sporten met een handicap gaat natuurlijk niet zo makkelijk als sporten zonder handicap. Er zijn aanpassingen voor nodig en niet elke sportschool beschikt over de kennis en kunde om sportlessen te geven aan mensen met een handicap. Vaak is het zelfvertrouwen ook een groot issue. Is jouw kind onzeker, vertel hem of haar dan dat er nog heel veel andere mensen zijn die het eng vinden om de eerste stap naar een sportschool te zetten. Mensen met overgewicht of juist ondergewicht zien hier ook tegenop. Het sporten is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor de spierkracht. Het is dus verstandig om samen met je kind op zoek te gaan naar een leuke sport.

Populaire sporten voor kinderen met een beperking

Zwemmen staat met stipt op nummer één! Ook als je veel pijn hebt, is het fijn om te zwemmen. Warm water verlicht zelfs de pijn. Er zijn ook een aantal topzwemmers die een beperking hebben. Verder is voetbal erg populair en is hockey in opmars. Er zijn tevens veel sporten die in een rolstoel beoefend kunnen worden. Het belangrijkste is dat jouw kind plezier heeft in het sporten. Bespreek met je zoon of dochter of hij of zij bij een vereniging wil waar meer mensen met een beperking sporten of dat hij of zij zich wil mengen onder mensen die geen handicap hebben. Er zijn in ieder geval genoeg redenen om jouw kind te laten sporten.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x