Transvetzuren verhogen cholesterol

Transvetzuren zijn zeer slecht voor hart- en bloedvaten en leidt tot een verhoging van het totaal- en het ongunstige LDL cholesterol en zelfs tot een verlaging van het goede HDL cholesterol. Op het etiket worden ze ook wel genoemd onder de naam, gehydrogeneerd vet of (gedeeltelijk) gehard vet en ze zitten vooral in margarines, bakkerijproducten en wit brood. Ook kunnen ze ontstaan door (extreme) verhitting zoals bij bakken, braden, grillen en frituren. Tip, kokosolie is ideaal om in te bakken, braden en frituren, deze olie verandert niet van structuur bij verhitting, kokosolie heeft geen invloed op uw cholesterolgehalte en wordt niet opgeslagen als lichaamsvet. Een goede en goedkope aanbieder van biologische kokosolie is Life Health Strategy.
Er bestaan overigens ook natuurlijke transvetzuren, die vooral zitten in boter, kaas en melk. Hiervan is geen relatie aangetoond met hart- en vaatziekten en een verhoogd cholesterol.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


U doet er dus verstandig aan industriële transvetzuren zoveel mogelijk te vermijden.

Bronnen

De Greyt W.;Transvetzuren in de Belgische voeding;Nutrinews 1999;nr. 2 (juni).

Valenzuela A., Morgado N.; Trans fatty acid isomers in human health and in the food inductry;Biol.Res.(1999);v.32 n.4 Santiago.

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply