Training tip: Met cardio verbrandt je minder vet als interval

Iedereen die tot doel heeft af te vallen en meer vet te verbranden doet er goed aan cardio training te vervangen door interval training.

Cardio verbrandt alleen op het moment zelf

Uit onderzoek is gebleken dat je met cardio alleen op het moment zelf calorien verbrand en na de sessie neemt dit vrij snel af. Dat is jammer, want als je op de monitor kijkt hoeveel calorien je hebt verbrand na zo’n 30 minuten, blijkt dit vaak flink tegen te vallen. Het komt meestal niet boven de 200 kcal uit. Nou, eet een goede boterham met pindakaas en het zit er alweer bij…

Interval verbrandt ook na de training


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Nee, beter is het om interval training te doen! Interval is als je rustige momenten afwisselt met piek momenten. Wat je bijvoorbeeld ook veel ziet bij Bootcamp Trainingen. Ofwel, stel je rent buiten, dan jog je rustig en neem je daarna een sprint van 10 seconden, dan jog je weer rustig en trek je weer een sprint. Dit doe je repeterend en je kunt het zo zwaar maken als je zelf wilt. Probeer wel een minimum aantal piekmomenten te hebben van 7.

Met wat soort trainingsvorm je de interval doet maakt overigens niet zoveel uit. Het kan praktisch met alles, denk aan rennen, schaatsen, fietsen, maar ook een berg op en neer rennen. Hoogteverschillen zijn namelijk ook intervallen.

Er is overigens niks op tegen om beiden trainingmethoden met elkaar af te wisselen. Dus stel dag 1 doe je alleen cardio, dag 2 interval. Je kunt ze zelf achter elkaar doen op dezelfde dag. Let natuurlijk wel altijd op overtraining!

Heel veel succes!

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply