Selecteer een pagina

Vrijwel iedereen zou graag gezonde, witte tanden hebben. Als het nog geen tijd is voor een kunstgebit, wat kan je dan nu doen om een gezond en wit gebit te krijgen? In dit artikel enkele snelle tips om uw tanden witter te maken – van dingen die u thuis kunt doen tot professionele behandelingen – voor een stralende lach.

Hoe gezond is uw mond?

Schijn kan bedriegen, dit geldt ook voor uw tanden en mond. Zo kan het lijken alsof iemand mooie tanden heeft, maar sommige mondproblemen zijn niet direct zichtbaar. Een stinkende adem kan een indicator hierin zijn, lees ook hoe krijg je een frissere adem.

Tips voor het bleken van tanden

  1. Laat uw mond en gebit regelmatig controleren door de tandarts

Voordat u bijvoorbeeld een thuisbleekset aanschaft of met een bleekproces begint, moet u dit altijd eerst bespreken met uw tandarts. Deze zal onderzoek doen en vaak kan hij of zij uw gebit vaak al voldoende goed reinigen. Wilt u toch liever zelf aan de slag, dan zal uw tandarts kunnen adviseren of uw mond, tandvlees en tanden in geschikte conditie zijn voor het bleken van tanden. Een gezonde glimlach begint met een gezonde basis!

  1. Let op wat je drinkt

Koffie, rode wijn, thee en frisdrank kunnen je tanden na verloop van tijd aantasten en verkleuren. Als je serieus een witte(re) glimlach wilt, is het schrappen van dranken die vlekken op tanden geven een goede eerste stap.

  1. Tanden poetsen

Deze tip gaat hand in hand met tip nummer twee. Poets altijd uw tanden na het eten of drinken. Poetsen na het eten of drinken kan helpen om een ​​deel van de tandvlekkenresten te verwijderen die achterblijven na consumptie van voedingsmiddelen en dranken. De beste manier om je tanden goed te reinigen is met een sonische tandenborstel. Deze maakt je tanden vele malen beter schoon dan een normale handtandenborstel.

Let op, als u vaak poetst, poets dan niet te hard of te lang. U wilt niet uw tandvlees beschadigen en dat deze zich terugtrekt waardoor de tandhals bloot komt te liggen. Dat geeft weer (over)gevoelige tanden.

  1. Stop met roken

Roken veroorzaakt verkleuring van de tanden en andere gezondheidsproblemen zoals mondkanker, slechte adem – om er maar een paar te noemen.

  1. Soda en waterstofperoxide

Probeer een beetje waterstofperoxide en zuiveringszout door elkaar te mengen (genoeg zodat de pasta behoorlijk vloeibaar is) om je glimlach witter te maken. Beide hebben natuurlijke witmakende en bacteriewerende eigenschappen die kunnen helpen je adem op te frissen en je glimlach op te fleuren.

Let op, zorg wel dat je weet wat je doet als je hiermee aan de slag gaat.

  1. Appelazijn

In combinatie met zuiveringszout is aangetoond dat appelciderazijn vlekken van tanden verwijdert. Meng 2 delen appelciderazijn met een deel zuiveringszout voor een eenvoudige doe-het-zelf tandpasta voor het bleken van huis.

  1. Kits voor het bleken van tanden

Er zijn talloze kits voor het bleken van tanden die u kunt kopen en die de meeste tandartsen als veilig voor gebruik beschouwen. Houd er rekening mee dat ze tanden gevoelig kunnen maken, dus raadpleeg uw tandarts voordat u begint.

  1. Tanden bleken bij de tandarts

Uw tandarts kan opties voor het bleken van tanden aanbieden die eenvoudig, veilig en snel zijn. Bij cosmetische bleekprocedures wordt een vorm van waterstofperoxidegel gebruikt die krachtiger is dan een thuiskit.

Een speciaal licht of laser wordt gebruikt om het product te activeren en de tanden veel sneller witter te maken dan vrij verkrijgbare kits voor het bleken van tanden. Een typische bleekbehandeling bij de tandarts omvat 1 tot 3 bezoeken van 30 tot 90 minuten.

Krijg ook wittere tanden met deze tips! Hou er wel rekening mee dat een gezonde glimlach altijd begint met regelmatige tandartscontroles en poetsbeurten.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x