Tips voor een (nóg) gezonder leven

Je leeft gezond, eet genoeg fruit en groentes en je sport regelmatig. Daarnaast zie je er met de juiste kleding en schoenen altijd leuk uit. Toch wil je graag nog iets extra’s doen voor je gezondheid en uiterlijk. Gewoon om je elke dag fit en goed te voelen. Met deze vijf tips zorg je gemakkelijk en zonder al te veel moeite voor een (nog) gezondere levensstijl.

1.       Goed begin van de dag

Begin de ochtend met een glas vers citroensap. Citroensap stimuleert de stofwisseling en helpt de lever bij de verwerking van gifstoffen. Bovendien is citroensap rijk aan vitamine C en verlicht het een eventueel opgeblazen gevoel. En best of all; je krijgt er een stralende huid van.

2.       Kies voor de gezonde variant

Bewerkte suiker is erg ongezond. Kies liever voor natuurlijke zoetstoffen. Agave-siroop, ahornsiroop, rijststroop of maïsstroop zijn ideale voorbeelden hiervan.

 

3.       Eet elke dag een avocado

Kies in plaats van voor een appel een keer voor een avocado. Een halve avocado bevat namelijk 1/5 van de benodigde dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit. De vrucht zit vol vezels, vitamines en mineralen en goede vetzuren die perfect zijn voor de bescherming van je darmen. Bovendien zit een avocado vol met vitamine A wat zorgt voor een mooie haren en een stralende huid.


Fitchef Turbo

Fitchef Turbo is het vervolg op het erg populaire Fitchef boek van Mark van Oosterwijck, waar Gezondbezig.nl eerder al positief door was verrast en over heeft geschreven. Met Fitchef Turbo speelt Mark van Oosterwijck in op de wens van veel mensen om nog sneller gezonde en eiwitrijke recepten op tafel te hebben.

Juist voor normale mensen zoals jij en ik die gewoon een druk leven hebben en geen zin en tijd hebben om uren in de keuken te moeten staan, al helemaal niet op doordeweekse dagen! Met Fitchef Turbo slaat Mark wederom de spijker op zijn kop, een prachtig en praktisch boek vol eiwitrijke recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Meer info of kopen Fitchef Turbo


Een avocado elke dag klinkt heel veel. Maar avocado’s zijn ook heerlijk op brood of in salades. Op internet vind je veel verschillende gerechten waarin je avocado’s kan verwerken.

 

 

4.       Tussendoortje? Kies voor ongezouten noten

Heb je tijdens de bekende vier uur dip last van een hongergevoel? Kies dan voor een gezond tussendoortje. Ongezouten, gemengde noten zijn ideaal omdat ze goed vullen en boordevol gezonde vetten, mineralen en vitamines zitten.

5.       Drink detox thee

Groene thee is erg goed voor je, maar detox thee is nog veel beter. Detox thee stimuleert namelijk, door de natuurlijke kruiden en specerijen, het natuurlijke reinigingsproces van je lichaam.  Je vind detox thee bij verschillende natuurvoedingswinkels.

 

6.       Late night snack

’s Avonds wezen sporten? Nu je tenniskleding in de was ligt en je zelf uitgeput na een intensieve workout op de bank neerploft is een kleine, gezonde snack geen overbodige luxe. Kies voor een handvol gedroogd fruit, yoghurt met fruiten granen of een drinkmaaltijd.

 

 

Vegetarische Omega-3 uit algen

Opti omega 3 Opti3 is een van de beste supplementen die je voor je gezondheid kunt nemen.
  • Uit algen, geen vis gaat dood
  • Zeer goed voor huid, haar en cognitie
  • Helpt bij vetverbranding
  • Geschikt voor vegetariërs
Opti Omega-3 voordelig kopen

Leave a Reply