Selecteer een pagina

Ook al sport je nog zoveel, er ligt altijd een zoete verleiding op de loer, snoep is moeilijk te weerstaan. Veel mensen die aan het diëten zijn vinden het strakke regime van veel bewegen minder zwaar dan alle verleidingen aan lekkernijen waar tegen ze nee moeten zeggen.

Uit onderzoek is echt gebleken dat er hoop is en je er zelf daadwerkelijk iets tegen kan doen om niet altijd maar trek in iets lekkers te hebben.

Zet zoetigheden niet in het zicht

De eerste tip die de onderzoekers meegeven is dat snoep nooit in het zichtveld moet staan. Zorg er dan ook voor dat je snoepjes en koekjes niet bewaard in glazen potten en bakken. Nog beter is om ze in een keukenkastje te zetten die je niet dagelijks opendoet zodat je niet in de verleiding kan worden gebracht.

Kleine porties

Ook zijn de hoeveelheden van belang, indien je kleinere porties zal eten zal je ook minder eten is uit hetzelfde recentelijke onderzoek gebleken. Kleine zakjes chips werken dan ook beter dan een voordeelverpakking. Ook koekjes die per stuk verpakt zijn kunnen helpen om minder te snoepen en niet gelijk een heel pak leeg te eten. Ook tijdens hoofdmaaltijden kan je minder eten door enkel het formaat van je bord aan te passen. Indien je het bord net een maatje kleiner neemt dan normaal gesproken zal je vanzelf ook minder gaan eten.

Snack niet tijdens tv kijken

Uit onderzoek is tevens gebleken dat snacken tijdens het tv kijken een slecht idee is. Ongemerkt blijf je namelijk snacks in je mond stoppen omdat je afgeleid bent. Ook wordt het intern slecht geregistreerd waardoor het hongergevoel niet meer klopt met de volheid van je maag.

Succes met de tips!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x