Selecteer een pagina

Ook al kunnen we straling niet zien, we zijn er wel door omgeven. Onze computers, magnetrons, mobiele telefoons, hoogspanningskabels, gsm-torens, fitness-volgapparatuur, slimme meters, televisies, routers, röntgenapparatuur en radio’s zenden ze allemaal in verschillende mate uit.

Elektromagnetische straling

Elektromagnetische straling is een vorm van energie die overal om ons heen is en vele vormen aanneemt, zoals radiogolven, microgolven, röntgenstralen en gammastralen. Zonlicht is ook een vorm van EM-energie, maar zichtbaar licht is slechts een klein deel van het EM-spectrum, dat een breed scala aan elektromagnetische golflengten bevat

Is elektromagnetische straling schadelijk?

Omdat de meesten van ons gedurende de dag aanzienlijk worden blootgesteld aan elektromagnetische velden, is het belangrijk om te weten of ze veilig zijn. Sommige onderzoeken laten een verband zien tussen bepaalde soorten kanker en blootstelling aan elektromagnetische velden bij proefdieren. Andere onderzoeken laten gezondheidsbedreigingen zien, waaronder neuropsychiatrische effecten, cellulaire DNA-schade en endocriene veranderingen.

Helaas hebben de telecommunicatie- en elektronica-industrie er een groot economisch belang bij om de bezorgdheid van de consument over deze kwestie tot een minimum te beperken.

Aan hoeveel elektromagnetische straling sta jij bloot?

Dat hangt natuurlijk heel erg af van welke apparaten je zoal gebruikt en de afstand daartoe en de duur van blootstelling. Omdat de meeste mensen thuis doorbrengen is het een goed idee om dit te laten meten. Elektromagnetische straling meten kan eenvoudig door een gespecialiseerd bedrijf. Die geven dan ook meteen veel tips hoe deze te verminderen. De belangrijkste tips, waar je sowieso al mee aan de slag kunt staan hieronder.

Hoe kan je je blootstelling aan elektromagnetische straling verminderen?

Het goede nieuws is dat er relatief eenvoudige manieren zijn om uw blootstelling aan elektromagnetische velden te verminderen. Deze benaderingen omvatten het verminderen van zowel het blootstellingsniveau als de duur.

Schakel draadloze functies uit

Draadloze apparaten – inclusief routers, printers, tablets en laptops – zenden allemaal een Wi-Fi-signaal uit. Schakel indien mogelijk de Wi-Fi-functie op uw apparaten uit. Gebruik bij gebruik van een computer een Ethernet-kabel voor internettoegang in plaats van Wi-Fi en zet het apparaat in de vliegtuigmodus. Schakel de Wi-Fi-functie alleen in als dat nodig is om uw blootstelling aan elektromagnetische velden te verminderen.

Vervang draadloze apparaten door bekabelde apparaten

Sommige apparaten, zoals uw draadloze toetsenbord, headset en muis, werken alleen wanneer ze een draadloos signaal verzenden. Vervang deze apparaten door een bekabelde versie.

Houd EMF-bronnen op afstand

Als je thuis een wifi-router hebt, plaats deze dan op een plek die ver verwijderd is van de plek waar mensen de meeste tijd doorbrengen. Bewaar een mobiele telefoon niet in uw zak, want deze apparaten geven straling af, zelfs als u ze niet als telefoon gebruikt. Als u een magnetron gebruikt, ga er dan niet voor staan ​​als deze in werking is. Een grotere afstand tussen u en de bron vermindert de blootstellingsniveaus aanzienlijk.

Gebruik uw smartphone veilig

Zet uw mobiele telefoon indien mogelijk in de vliegtuigmodus. Houd het apparaat zo ver mogelijk van uw lichaam verwijderd, vooral wanneer u hem gebruikt. Spreek niet aan de telefoon in de auto waar de mobiele telefoon extra hard moet werken om een ​​goed signaal te behouden, waardoor de blootstelling aan EMV toeneemt. Gebruik de speakerphone-functie om te voorkomen dat u de telefoon tegen uw hoofd legt. Dit is vooral belangrijk voor kinderen die gevoeliger zijn voor straling van mobiele telefoons. Zoek bij het vervangen van uw telefoon naar een model met een lagere SAR-classificatie (Specific Absorption Rate).

Ook zijn er tegenwoordig smartphonehoesjes die beschermen tegen straling, kijk hiervoor bijvoorbeeld op smartphonehoesjes.nl. Let bij elk hoesje goed op de beschrijving, zo is dit iPhone 13 Pro hoesje niet specifiek ontworpen tegen straling, maar deze wel. Overigens zie je het ook aan de prijs 😉

Hou slaapruimtes zoveel mogelijk stralingsvrij

Omdat we veel slapen, is dit een belangrijk moment van de dag om jezelf te beschermen tegen elektromagnetische straling. Als je een wifi-router hebt, schakel deze dan ’s nachts uit als je hem niet gebruikt. Schakel mobiele telefoons uit of schakel de vliegtuigmodus in om blootstelling aan elektromagnetische velden te verminderen en energie te besparen. Houd er rekening mee dat de meeste mobiele telefoons nog steeds als wekker werken in de vliegtuigmodus. Verwijder alle onnodige draadloze apparaten uit het slaapgedeelte of deactiveer hun Wi-Fi-functie.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x